Technologijų milžinė HP kalba apie stulbinamus atleidimus

JAV technologijų milžinė „Hewlett-Packard“ trečiadienį pranešė ketinanti atleisti maždaug 25-30 tūkst. savo darbuotojų. Tokio žingsnio bus imtasi vykdant bendrovės padalijimą į du savarankiškus vienetus. HP planuoja jau šių metų lapkritį dabartinę įmonę dalyti į kelias ir atskirti kompiuterių bei spausdintuvų gamybos padalinius nuo bendrovėms gaminamos techninės įrangos ir paslaugų. Apie tai praneša BBC.

Pastarąjį dešimtmetį technologijų milžinė patyrė rimtų problemų ir sunkiai prisitaikė prie kintančių vartotojų poreikių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pastarąjį dešimtmetį technologijų milžinė patyrė rimtų problemų ir sunkiai prisitaikė prie kintančių vartotojų poreikių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2015, 9:30 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 3:43 PM

Anot „Hewlett-Packard“ atstovų, planuojamas etatų mažinimas padės sutaupyti 2,7 mlrd. JAV dolerių kasmetinių išlaidų. Tiesa, šio plano vykdymas įmonei atsieis tiek pat vienkartinių išlaidų.

Susitikusi su Volstrito analitikais, generalinė įmonės direktorė ir valdybos pirmininkė Meg Whitman pabrėžė, kad per kelerius pastaruosius metus daug nuveikta išlaidoms sumažinti ir supaprastinti vykdomus procesus. „Šie paskutinieji mūsų planuojami veiksmai panaikins poreikį ir ateityje vykdyti bendrovės restruktūrizaciją“, – sakė M.Whitman.

Pastarąjį dešimtmetį technologijų milžinė patyrė rimtų problemų ir sunkiai prisitaikė prie kintančių vartotojų poreikių bei vis dažniau atsisakomų asmeninių kompiuterių.

Jau po kelių mėnesių planuojamas „Hewlett-Packard“ padalinimas tapo radikalaus restruktūrizacijos plano dalimi: pastaraisiais metais vykdoma programa jau privertė įmonę atsisakyti maždaug 55 tūkst. savo darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.