Į Lietuvą ateina keleivių kritikuojamos pigios avialinijos

Kitų metų vasarą iš Barselonos į Vilniaus oro uostą pradės skraidyti Ispanijos žemų kaštų oro linijos „Vueling“, kuriai negailima kritikos.

„Vueling“ Europoje sulaukia daug kritikos, tačiau jau kitą vasarą kompanija skraidys iš Vilniaus į Barseloną.
„Vueling“ Europoje sulaukia daug kritikos, tačiau jau kitą vasarą kompanija skraidys iš Vilniaus į Barseloną.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2015, 11:35 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 4:55 AM

Avialinijas interneto svetainėje airlinequality.com visame pasaulyje vertinantys keleiviai masiškai skundžiasi, kad po skrydžio šios kompanijos lėktuvais dingo bagažas, daiktai. Keleiviai skundžiasi vėluojančiais „Vueling“ lėktuvais ir panašiai.

„Skytrax“ sistemoje keleiviai šią kompaniją įvertino tik 4 balais iš 10. Po Europą su šia aviakompanija skraidantys turistai atsiliepimų svetainėje dažnai duoda tik 1 balą.

„Ryanair“ taip pat dažnai susilaukia skundų, tačiau populiariame aviakompanijų vertinimo svetainėje užima aukštesnę vietą - ji vertinama 5 balais, taip pat kaip ir „Wizz Air“. 

Tačiau ši kompanija Lietuvoje gavo finansinę paramą, skelbia Tarptautinis Vilniaus oro uostas. „Šis oro vežėjas didindamas esamų maršrutų intensyvumą pasinaudos Lietuvos oro uostų įsteigtos maršrutų plėtros programos finansine parama“, – skelbiama pranešime.

Beje, tuo pačiu maršrutu šiuo metu jau skraido kitos žemų kaštų kompanijos „Wizz Air“ ir „Ryanair“.

Kompanija „Vueling“ jau pradėjo bilietų pardavimą pirmiesiems skrydžiams, prasidėsiantiems nuo 2016-ųjų birželio pabaigos – bilietas iš Vilniaus į Barseloną kainuos nuo 49,99 euro. Planuojama, kad skrydžiai bus vykdomi kartą per savaitę – trečiadieniais. Iš Barselonos lėktuvas kils prieš vidurnaktį – 23:30 val., o iš Lietuvos sostinės – 4 val. ryto.

„Tai dar vienas pastebimas mūsų laimėjimas siekiant skatinti maršrutų plėtrą. Lietuvos oro uostų pastangos yra vertinamos oro vežėjų, o naujos oro linijų bendrovės atranda mus kaip potencialų partnerį. Tikimės, kad „Vueling“ neapsiribos vienu maršrutu ir ateityje plės savo veiklą Lietuvoje“, – pranešime spaudai cituojamas Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius.

2014-aisiais į šį Ispanijos miestą jos pervežė daugiau nei 75 tūkstančius keleivių. Šiemet per 8 mėnesius, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, keliaujančių į Barseloną skaičius išaugo 16,7 proc.

Susisiekimas su Ispanija iš Lietuvos vis gerėja – iš Vilniaus oro uosto galima tiesiogiai pasiekti Madridą, iš Kauno – Alikantę ir Palma de Maljorką.

2004-aisiais įkurta Ispanijos aviakompanija „Vueling“ per 2014 metus pervežė 17,2 mln. keleivių. Šiuo metu ji skraido 380 maršrutų 42 valstybėse. Oro linijos vykdydamos skrydžius taip pat glaudžia bendradarbiauja su „British Airways“, „Iberia“, „Qatar Airways“ ir „Corsair“ kompanijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.