Tekančios Saulės šalies turistai traukia pažinti Lietuvą

Ketvirtadienį didžiausios Azijoje turizmo parodos „JATA EXPO Japan“ išvakarėse Lietuvos ambasadoje Tokijuje Japonijos turizmo agentūrų vadovai bei žurnalistai buvo plačiai supažindinti su mūsų šalimi, populiariausiais turistiniais maršrutais Lietuvoje.

Pernai į Lietuvą iš Japonijos atvykusių turistų skaičius padidėjo daugiau kaip 40 procentų, o per šių metų pirmą pusmetį – apie 60 procentų.<br>lrytas.lt nuotr.
Pernai į Lietuvą iš Japonijos atvykusių turistų skaičius padidėjo daugiau kaip 40 procentų, o per šių metų pirmą pusmetį – apie 60 procentų.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-25 13:10, atnaujinta 2017-10-13 21:03

Pasveikinęs susirinkusius svečius, ambasadorius Egidijus Meilūnas pasidžiaugė, kad pernai į Lietuvą iš Japonijos atvykusių turistų skaičius padidėjo daugiau kaip 40 procentų, o per šių metų pirmą pusmetį – apie 60 procentų. Tekančios Saulės šalies turistai sudaro didžiausią dalį turistų, atvykstančių iš Azijos šalių.

Lietuvos ūkio ministerijos viceministrė Rasa Noreikienė pažymėjo, kad didžiausia turistinių leidinių leidykla „Lonely Planet“ šiemet Lietuvą įtraukė į geriausių pasaulio turistinių šalių dešimtuką, o Kuršių Nerija pateko į geriausių ir unikaliausių Europos pajūrių dešimtuką. Trakų pilis ir Kryžių kalnas įrašyti į pasaulinį 500 įdomiausių lankytinų vietų sąrašą.

Valstybinio turizmo departamento direktorė Jurgita Kazlauskienė renginio dalyvius išsamiai supažindino su mūsų šalies gamtos ir kultūros įžymybėmis, UNESCO saugomu pasaulio paveldu Lietuvoje, populiariais kurortais ir kita turizmo infrastruktūra. Apie japonų, apsilankiusių Lietuvoje, įspūdžius, pasakojo Japonijos-Lietuvos mainų centro direktorius Kenjiro Tamaki, kuris sakė, kad Lietuva japonams yra šalis, į kurią visuomet norisi grįžti.

Renginio dalyviai taip pat turėjo progos susipažinti su naujausiais leidiniais apie Lietuvą japonų kalba. Itin populiarus jau treti metai ambasados iniciatyva leidžiamas leidinys „Kelionė į Lietuvą“, kurio ketvirtasis leidimas pasiekė skaitytojus šių metų rugsėjo mėnesį.

Lietuvos žmonės, tautinės tradicijos, tautinė virtuvė, unikalūs gamtos kampeliai, į Raudonąją knygą įtraukti Lietuvos paukščiai plačiai aprašyti Japonijoje populiaraus žurnalo medžiotojams ir žvejams „Hunt“ rudens sezono leidinyje.

Daugiau kaip 100 tūkstančių egzempliorių tiražu leidžiamas prestižinis gyvenimo būdo žurnalas „Ku-nel“ rugsėjo mėnesio numeryje Lietuvai skyrė net 22 puslapių publikaciją. Joje aprašytos Joninių šventės, kitos tautinės tradicijos ir papročiai.

Šie Lietuvą reprezentuojantys leidiniai – ambasados Japonijoje, Užsienio reikalų ministerijos ir Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos bendradarbiavimo rezultatas.

Rugsėjo 25 d. Tokijuje atidarytoje parodoje „JATA EXPO Japan“ šiemet Lietuva dalyvauja kartu su kitomis Baltijos valstybėmis. Parodoje dalyvauja 141 šalis, kasmet joje apsilanko apie 150 tūkstančių lankytojų. Lietuvos stendas išsiskiria informacinių leidinių apie Lietuvą japonų kalba įvairove, subtiliais lietuviškais rankdarbiais ir lietuviškos virtuvės pasididžiavimu – šakočiu.

Lietuvos delegacija taip pat pristatė savo patirtį turizmo srityje Azijos ir Europos bendradarbiavimo (ASEM) simpoziume turizmo klausimais. Mūsų šalis šiemet tapo šio renginio globėja.  

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.