Ukrainos dangus jau baigia užsiverti skrydžiams iš Rusijos

Jei kokie nors verslo reikalai ir nuginė į Maskvą, tolimesnes keliones iš jos vertėtų planuoti atidžiau. Keblumų gali kilti staiga užsimanius iš jos pasiekti Kijevą. Mat didžiosioms Rusijos skrydžių bendrovėms Ukraina prieš kelias dienas užkėlė dagaus vartus. Lėktuvų, kuriuos pilotuoja mažesnių oro kompanijų pilotai, Ukraina nebeįsileis nuo spalio 25-osios.

Ukraina įsileidžia tik vienos Rusijos skrydžių bendrovės lėktuvus – „UTair“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukraina įsileidžia tik vienos Rusijos skrydžių bendrovės lėktuvus – „UTair“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukraina įsileidžia tik vienos Rusijos skrydžių bendrovės lėktuvus – „UTair“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukraina įsileidžia tik vienos Rusijos skrydžių bendrovės lėktuvus – „UTair“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 4:48 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 2:21 AM

Iš Vilniaus į Maskvą lėktuvai kyla triskart per dieną. Anksti rytą bei apie 11 valandą „Aeroflot“ keleivius skraidina į Šeremetjevo oro uostą, o apie 16 valandą „UTair“ kyla iš Vilniaus ir leidžiasi Maskvos Vnukovo oro uoste.

Ne taip seniai pastarasis oro uostas buvo vieninteliai Maskvos vartai, pradaryti skrydžiams iš Lietuvos. Dabar gi Vnukovo oro uostas – vienintelis, kuriam naudingos Ukrainos paskelbtos sankcijos, nutaikytos į kone visas Rusijos skrydžių bendroves.

Anot naujienų agentūros „Interfax“, apie tokia naudą ką tik ištrimitavo Vnukovo oro uosto direktorių tarybos pirmininkas Vitalijus Vancevas.

„Mūsų oro uostas – vienintelis, kuriam susiklosčiusi situacija yra naudinga. Iš mūsų oro uosto kylantiems „UTair“ Kijevas nepastojo kelio. „UTair“ liko vienintelė Rusijos skrydžių bendrovė, kuriai Ukraina nepaskelbė sankcijų. Tad iš Vnukovo oro uosto jos laineriai kaip ir anksčiau, taip ir šiuo metu dukart per dieną sukaria oro kelią iš Maskvos į Kijevą ir atgal“, – sakė V.Vancevas.

Rugsėjo 25-ąją Ukrainos ministrų kabinetas uždraudė Rusijos oro bendrovių lėktuvams skrydžius į šią šalį. Į ją nebeįleidžiami nei „Aeroflot“, nei „Transaero Airlines“ laineriai.

Analogiško sankcijos paskelbtos ir valstybinėms Rusijos Federacijos skrydžių kompanijoms, pavyzdžiui, „VIM-Avia“, „Gazprom-Avia“, „Donavia“, „Polet Airlines“, „Red Wings“, „Rossiya Airlines“, „Siberia Airlines“, „Yakutia Airlines“ ir kitoms.

Ukrainos valstybinė aviacijos tarnyba užsiminė, kad rusiškoms skrydžių bendrovės, įrašytoms į sankcijų sąrašą, į šalį bus uždrausta skraidyti prasidėjus navigaciniam žiemos sezonui – nuo spalio 25-osios.

Tačiau keturioms rusų įmonėms – „Aeroflot“, „Transaero“, „Globus“ ir „Rissiya“ – dangaus vartai į Ukrainą buvo užrakinti prieš tris dienas – rugsėjo 25-ąją.

Tikėtina, kad „UTair“ nepateko į sankcijų sąrašą todėl, kad Ukrainoje veikia antrinė jos įmonė „UTair-Ukraine“.  

Parengė Audrė Srėbalienė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.