Standartų – trūkstančiai, tad kaip išsirinkti tinkamiausią?

Atrodo, kad visi verslininkai puikiai nusimano apie ISO kokybės standartus, tačiau nedaug kas pasinaudoja kitų standartų, kurių Lietuvoje yra per 9 tūkst., teikiamais privalumais.

Bendradarbiavimo susitarimą pasirašė Lietuvos standartizacijos departamento direktorius Daivis Zabulionis ir Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.<br>Organizatorių nuotr.
Bendradarbiavimo susitarimą pasirašė Lietuvos standartizacijos departamento direktorius Daivis Zabulionis ir Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:55 PM

Lietuvos standartizacijos departamentas (LSD) ir Lietuvos verslo konfederacija (LVK) pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama plėtoti standartų diegimą versle ir taip paskatinti Lietuvos įmones gerinti prekių ir paslaugų kokybę.

Pasak LVK prezidento Valdo Sutkaus, norint sėkmingai konkuruoti Lietuvos, Europos Sąjungos ir kitų pasaulio šalių rinkose, būtina taikyti pripažintus standartus. Jų svarba nuolat auga, nes rinka globalėja.

Norint įgyvendinti naujoves ir kurti inovacijas, tenka greitai reaguoti tiek keičiant standartus, tiek tvirtinant technines specifikacijas. Tai ypač aktualu tokiose srityse kaip IT, kur standartai greitai keičiasi, nes keičiasi ir pačios technologijos.

„Kol kas Lietuvos verslininkai yra menkai informuoti apie standartų pritaikymo galimybes. Tikimės, kad naujas partneris – per 20 verslo asociacijų ir 3 tūkst. įmonių atstovaujanti Lietuvos verslo konfederacija – padės mums užtikrinti aktualios informacijos sklaidą tarp Lietuvos įmonių ir įgyvendinant šį ambicingą tikslą“, – sakė LSD direktorius Daivis Zabulionis.

Jo teigimu, labai svarbus yra gaminių suderinamumo klausimas. Standartizavus gaminius, galima suderinti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio įmonių produkciją. Standartai yra naudingi verslui ir organizuojant kasdienę įmonės veiklą – galima padidinti darbo saugumą, našumą, taip pat apsaugoti darbuotojų ir klientų sveikatą.

Susitarime abi organizacijos įsipareigoja bendradarbiauti formuojant aktualius standartų rinkinius, analizuoti Lietuvos standartų vertimo į lietuvių kalbą poreikį, keistis informacija, teikti abipuses konsultacijas, dalyvauti bendruose renginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.