Jūrų keltais į Vokietiją keliaujama mažiau, į Švediją – daugiau

Kelionės jūrų keltais iš Klaipėdos į Švedijos uostą Karlshamną – vis populiaresnės. Jas jau renkasi ir latviai, nors jie keltais iš Rygos gali pasiekti Stokholmą. Mat Karlshamnas patogus ne tik vykstantiems į Pietų Švediją – nuo jo visai netoli iki Kopenhagos.

Vakare iš Klaipėdos išplaukęs keltas rytą jau būna Karlshamne.<br>Nuotr. iš redakcijos archyvo
Vakare iš Klaipėdos išplaukęs keltas rytą jau būna Karlshamne.<br>Nuotr. iš redakcijos archyvo
Jūrų keltai tarp Klaipėdos ir Karlshamno plaukioja kiekvieną dieną.<br>Nuotr. iš redakcijos archyvo
Jūrų keltai tarp Klaipėdos ir Karlshamno plaukioja kiekvieną dieną.<br>Nuotr. iš redakcijos archyvo
Laikas plaukiant netrunka prabėgti.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Laikas plaukiant netrunka prabėgti.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

Oct 6, 2015, 2:53 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 5:43 PM

„Lietuvos gyventojai vis labiau domisi Pietų Švedija. Nuo Karlshamno netoli Kopenhaga: iki jos tik 200 kilometrų. Kelionės keltais šia kryptimi tampa trumposiomis atostogomis ar savaitgalio pramoga. Karlshamno–Klaipėdos linijoje daugėja ir Danijos keleivių. Tai DFDS kompanijos Danijoje darbuotojų, parengusių specialią pardavimo ir rinkodaros programą, nuopelnas. Manome, pasinaudota dar ne visomis galimybėmis. Keliauti iš Klaipėdos į Karlshamną patogu: vakare sėdęs į keltą rytą jau esi kitame krante. Pernakt iš Švedijos galima pasiekti ir Klaipėdą“, – sakė laivybos bendrovės „DFDS Seaways“ rinkodaros skyriaus vadovas Vaidas Klumbys.

Neseniai keliautojams buvo pasiūlytas trumpųjų atostogų paketas – kelionė pirmyn ir atgal dviem žmonėms kajutėje, vieta automobiliui ir naktis Kopenhagos viešbutyje kainuoja nuo 298 eurų.

Ruošiamas kelionės paketas į Karlskroną (Švedija), svarstoma apie panašų paketą į Malmę.

„Jaučiame žmonių susidomėjimą. O kodėl vietoj savaitgalio kelionės į Latviją ar Druskininkus nepasirinkti Pietų Švedijos? Juo labiau kad čia netoli slidinėjimo trasos, galima pasivažinėti šunų kinkiniais“, – aiškino V.Klumbys.

Į Vokietijos Kylio uostą keltais plaukiančių keleivių šiemet šiek tiek sumažėjo. Manoma, kad tai susiję su darbo paieškomis – pastaruoju metu vis daugiau lietuvių vyksta dirbti nebe į Vakarų Europą, bet į Skandinaviją.

Tačiau šioje linijoje daugėja ir lietuvių, plaukiančių į Vokietiją atostogauti. O Lietuvą atostogoms renkasi keliautojai iš Belgijos, Olandijos ir Šveicarijos.

Įdomu, kad latviai iš Klaipėdos plaukia ne tik į Vokietiją, bet ir į Švediją. Iš Rygos keltais galima pasiekti Stokholmą, tačiau Klaipėdos–Karlshamno linija patogesnė tiems, kurie keliauja į Pietų Švediją ar Kopenhagą. Viliamasi, kad ši kryptis privilios daugiau ir Vokietijos turistų.

„Mums labai svarbu išlaikyti aukštą aptarnavimo kokybę keltuose. Stengiamės teikti lanksčias paslaugas. Jau dabar galima internetu perkant bilietus užsisakyti ir maitinimą laive – tuomet tai kainuoja 15–20 proc. pigiau. Stengiamės teikti lanksčias paslaugas. Nebūtina įsigyti viso vakarienės ar pusryčių komplekto keltuose, galima nusipirkti tik sumuštinį ar gėrimą. Diegiame sistemą, kuri leis mums geriau pažinti klientus ir pasiūlyti tinkamesnių prekių keltų parduotuvėse. Pastebėjome, kad lietuviai ieško vienų, o sakykime, švedai kitų prekių“, – sakė V.Klumbys.

Šiemet per devynis mėnesius keltų linijomis iš Klaipėdos į Švediją ir Vokietiją plukdyta beveik 150 tūkst. keleivių. Į šį skaičių neįtraukiami keltais keliaujantys vilkikų vairuotojai.

Klaipėdos–Kylio linijoje keleivių šiek tiek sumažėjo, o Klaipėdos–Karlshamno linijoje šiemet jų keturiais procentais daugiau negu pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.