„Deutsche Bank“ gėda: prekeivis prisipažino dėl manipuliacijų

Buvęs Vokietijos banko „Deutsche Bank“ vertybinių popierių prekiautojas Michaelas Rossas Curtleris pripažino savo kaltę dėl manipuliacijų LIBOR palūkanų normomis, praneša „MarketWatch“.

Buvęs „Deutsche Bank“ darbuotojas kaltinamas susitarimu su kitais prekeiviais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs „Deutsche Bank“ darbuotojas kaltinamas susitarimu su kitais prekeiviais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2015, 4:49 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 1:38 AM

M.R.Curtleris, dirbęs „Deutsche Bank“ padalinyje, kaltinamas susitarimu su kitais prekeiviais, – taip prekeiviai, manipuliuodami palūkanų normomis, padidindavo savo asmenines pajamas. Jų veiklos detalės ir klientams padarytos žalos mastas neskelbiamas. M.R.Curtleris paleistas už užstatą. Manoma, kad nuosprendis jam bus paskelbtas 2016 m. sausį. Jis taps pirmuoju „Deutsche Bank“ darbuotoju, teisiamu LIBOR byloje.

2011 metais JAV ir ES pradėjo tyrimą, susijusį su LIBOR palūkanų normų manipuliacijomis. Neteisėti veiksmai leisdavo banko darbuotojams užsidirbti papildomų pinigų iš finansinių operacijų. Šioje byloje Vokietijos bankas „Deutsche Bank“ sumokės 2,5 mlrd. dolerių baudą, Šveicarijos UBS – apie du milijardus dolerių.

Be to, penki stambaus kapitalo tarptautiniai bankai išmokės per 5 mlrd. dolerių kompensacijų už manipuliavimą valiutų kursais. Savo kaltę dėl manipuliacijų jau pripažino JAV bankai „JPMorgan“ ir „Citigroup“, britų „Barclays“ ir Škotijos „Royal Bank of Scotland“ (RBS).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją