Kelionių organizatorė veiklą atnaujino, bet kartėlis liko

„Sulaukėme daug sunerimusių klientų skambučių. O ar ir kiek praradome klientų, dar neaišku. Bet kaip nesulauksi skambučių, kai tokia reakcija, gaila, kad ji buvo tokia“, – kalbėjo kelionių organizatorės „Travelonline Baltics“ vadovas Tadas Rimkus.

Pastaraisiais metais veiklą sustabdė ir bankrotą paskelbė ne viena turizmo įmonė, tad VTD vis griežtesnis.<br>V.Balkūno nuotr.
Pastaraisiais metais veiklą sustabdė ir bankrotą paskelbė ne viena turizmo įmonė, tad VTD vis griežtesnis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2015, 4:28 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 2:03 AM

Atsarga gėdos nedaro?

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) šią savaitę buvo trumpam sustabdęs kelionių organizatoriaus „Travelonline Baltics“ veiklos pažymėjimą. Priežastis – nepakankamas draudimas.

„Travelonline Baltics“ papildė draudimo sumą ir pateikė draudimą įrodančius dokumentus VTD, kuris bendrovės veiklos pažymėjimą atnaujino ketvirtadienį, spalio 8-ąją.

Pastaraisiais metais veiklą sustabdė ir bankrotą paskelbė ne viena turizmo įmonė, tad VTD vis griežtesnis. Tačiau, anot T.Rimkaus, jo vadovaujamos įmonės atžvilgiu departamentas buvo per griežtas.

„Savo klientams paaiškinome viską, jie suprato, kad tai tik techninis klausimas. Su mumis keliauti saugu“, – aiškino T.Rimkus.

„Travelonline Baltics“ valdo portalus easytravel.lt, toptravel.lt, judek.lt, keliones.lt, kruizai.lt, skrydziai.lt, rezervacijos.lt, viesbuciai.lt ir kelionesinternetu.lt.

VTD vertino „Travelonline Baltics“ 2014 metų antrojo pusmečio ir 2015 metų pirmojo pusmečio kompanijos veiklos rezultatus. Pastarąjį pusmetį bendrovė pardavė daugiau kelionių, nei tikėtasi, o padidinti draudimo limitą nuo 75,3 tūkst. eurų iki 94,3 tūkst. eurų buvo susizgribta per vėlai.

„Departamentas veikia pagal Turizmo įstatymą, ir sprendimas stabdyti pažymėjimą buvo teisinė procedūra. Mums tenka tik apgailestauti, kad aplink visa tai buvo daug emocijų ir net panikos.

Labai tikimės, kad tai nepakenkė įmonės veiklai ir kad klientai, kurie žino ir pažįsta šį kelionių organizatorių nesuabejojo jo kompetencijomis ir paslaugų kokybe.

Laikinas pažymėjimo sustabdymas nėra įmonės bankroto paskelbimas, departamentas nuolat stabdo pažymėjimus dėl įvairių priežasčių ir tai nėra kažkoks išskirtinis atvejis“, – aiškino VTD atstovė Edita Gaigalienė.

VTD sustabdžius kelionių organizatoriaus veiklos pažymėjimą, „Travelonline Baltics“ buvo sustabdžiusi ir savo organizuojamų kelionių pardavimus. Kompanijos valdomuose tinklapiuose buvo galima įsigyti tik kitų kelionių agentūrų organizuojamas keliones, nes kelionių organizatoriaus licenzijos neturėjimas nedraudžia tarpininkauti, tačiau bendrovė ir toliau organizavo jau parduotas keliones, tad klientai jokių nesklandumų nepatyrė.

Šiuo metu kompanija dirba pelningai, pardavimai viršija lūkesčius, tad praėjusiais metais susilpnėję finansiniai rodikliai sparčiai stiprėja. Kompanijoje šiuo metu dirba 18 darbuotojų, per pastaruosius 8 mėn. bendrovės pajamos siekė 4,1 mln. eurų, 2015 metus tikimasi pabaigti su 6 mln. eurų apyvarta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.