Dėl gumos klastočių nusvilę „Saldūs majai“ vėl įkliuvo su kava

1260 kilogramų tirpios kavos – tiek jos, vykdant Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą, sunaikinta Širvintų rajone esančios atliekų tvarkymo įmonės „Biodegra“ teritorijoje.

Kavos originalas.
Kavos originalas.
Kavos klastotė.
Kavos klastotė.
Kavos originalas.
Kavos originalas.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Oct 12, 2015, 10:02 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:12 PM

Tai – retas atvejis, nes kava sunaikinta ne dėl kokybės ar nesumokėtų mokesčių, o todėl, kad buvo bandoma ją įvežti ir pateikti rinkai panaudojant svetimą prekės ženklą.

Suklastotą „Indian Instant Coffe“ kavą į mūsų šalies rinką mėginta importuoti prieš daugiau nei penkerius metus. Tačiau muitininkai nemenka jos krovinį sulaikė ir saugojo, kol vyko teismo procesai.

Teisme įrodyta, kad „Angolita“ ketintos įvežti tirpios granulės yra pakuotėse, pažymėtose tikrąjį prekės ženklą atkartojančiais piešiniais.

Pretenzijas dėl iš Latvijos importuojamos suklastotos „Indian Instant Coffe“ produkcijos buvo pareiškę asmenys, į Lietuvą tiekiantys originalią to paties pavadinimo kavą.

Neskundžiamoje teismo nutartyje nuspręsta iš „Angolitos“ konfiskuoti ir būtent šios įmonės lėšomis sunaikinti Šiaulių teritorinėje muitinėje 2010 – ųjų vasario 11 d. sulaikytas prekes.

Muitinės departamento Sulaikytų prekių administravimo skyriaus Panevėžyje viršininkas Arentas Vingrys teigė, kad pirmą kartą buvo sulaikyta ir sunaikinta kava, kurios importuotojai pažeidė prekės ženklo savininko teises.

„Angolita“ bandytas į Lietuvą importuoti ar importuotas prekes dėl prekės ženklo savininko teisių pažeidimų yra priversta su naikinti ne pirmą kartą. Savo eilės laukia ir kramtomosios gumos partija, įvežta iš Kinijos.

Šiaulių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, šįmet atlikusi patikrinimą „Angolita“ priklausančioje parduotuvėje „Saldūs Majai“, rado įvairių skonių kramtomos gumos „Love is“, kurių dalis pakuočių paženklintos (®) ženklu, o kita dalis – be šio ženklo.

Nustatyta, kad dalį kramtomosios gumos „Love is“ paženklintos (®) ženklu, kuri pagaminta Turkijoje, „Angolita“ įsigijo iš kitos didmeninės Lietuvos įmonės, kitą dalį, be ® ženklo, iš Kinijos importavo pati „Angolita“.

Vizualiai įvertinus įpakavimus, nustatyta, kad savo savybėmis, spalva, prekių ženklais, sudėtinėmis medžiagomis jos skyrėsi labai nežymiai – pirkėjui nepastebimai.

Visa patikrinimo medžiaga buvo perduota Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybai. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu nustatyta, kad kramtomoji guma iš Kinijos yra prekinio ženklo „Love is“ klastotė.

Šiaulių apygardos prokuratūra uždraudė realizuoti ir nurodė sunaikinti kramtomosios gumos „Love is“ klastotę – iš viso 6 487 kg.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.