Tarp KT akiratyje atsidūrusių kino teatrų – negeri susitarimai

Konkurencijos taryba baigė papildomą tyrimą dėl bendrovių „Forum Cinemas“, “Multikino Lietuva“ ir „Cinamon Operations“ veiksmų, galimai ribojusių konkurenciją kino filmų demonstravimo rinkoje. Po atlikto tyrimo nustatyta, kad šie Vilniuje ir Kaune veikiantys kino teatrai derino kino bilietų kainas ir taip galimai dalyvavo karteliniuose susitarimuose.

„Forum Cinemas“ veikia kaip kino filmų platintoja ir kaip kino filmų demonstruotoja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Forum Cinemas“ veikia kaip kino filmų platintoja ir kaip kino filmų demonstruotoja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 4:14 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:52 AM

Tyrimą Konkurencijos taryba atliko gavusi susitarimų dalyvių – „Multikino Lietuva“ ir „Cinamon Operations“ – pranešimus apie sudarytus galimai draudžiamus susitarimus dėl minimalių bilietų kainų nustatymo ir jų prašymus atleisti nuo baudos.

Pirminį tyrimą Konkurencijos taryba baigė 2015 m. balandį. Įvertinusi šalių pateiktus paaiškinimus, Konkurencijos taryba nusprendė atlikti papildomą tyrimą, kad būtų visapusiškai įvertintos su tyrimu susijusios aplinkybės.

„Forum Cinemas“ veikia kaip kino filmų platintoja ir kaip kino filmų demonstruotoja. Konkurencijos tarybos ekspertai įtaria, kad ši bendrovė, platindama kino filmus, draudė kitiems rinkos dalyviams, valdantiems kino teatrus, taikyti nuolaidas bilietams į kino filmų seansus.

Tyrimą atlikusių tyrėjų preliminariu vertinimu, tokie ūkio subjektų veiksmai, kuriais bendru sutarimu apribojamas taikomų nuolaidų dydis, pažeidžia Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio reikalavimus.

Šie susitarimai netaikyti nuolaidų galėjo padėti išlaikyti aukštesnes kainas įtariamų subjektų, įskaitant ir pačią „Forum Cinemas“, valdomuose kino teatruose Vilniuje ir Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.