Tarp vertingiausių Baltijos šalių įmonių – trys lietuviškos

Vertingiausia Baltijos šalyse 2015 metais pripažinta „Swedbank“ grupė. Grupės vertė per metus padidėjo 22 proc. ir pasiekė 3,9 mlrd. eurų. Tai paaiškėjo Rygoje antrus metus iš eilės paskelbus dešimt vertingiausių Baltijos šalių įmonių.

Lietuviškos įmonės užėmė tris vertingiausių Baltijos šalių lentelės eilutes.<br>123rf nuotr.
Lietuviškos įmonės užėmė tris vertingiausių Baltijos šalių lentelės eilutes.<br>123rf nuotr.
„Creditinfo“ nuotr.
„Creditinfo“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 10:32 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:19 AM

Įmones vertino investicinės bankininkystės ir finansų patarėja „Prudentia“ ir „Nasdaq Riga“, bendradarbiaudamos su kreditų biuru „Creditinfo“.

Tarp dešimties vertingiausių įmonių Baltijos šalyse antra yra SEB grupė, kurios vertė, palyginti su įvertinimu ankstesniais metais, padidėjo 19 proc., pasiekdama 1,9 mlrd. eurų.

Trečioje pozicijoje pagal vertę – Estijos „Tallink Grupp“. Pastarosios vertė per metus sumažėjo 12 proc. ir šiuo metu sudaro 1,6 mlrd. eurų.

Aukščiausiai įvertinta tarp Lietuvos bendrovių – „Maxima“ grupė. Grupė sąraše per metus pakilo per vieną poziciją – iš šeštosios vietos į penktąją. Tarp dešimties didžiausios vertės įmonių Baltijos šalyse pateko dar dvi Lietuvos bendrovės: „Lietuvos geležinkeliai“ (7 vieta, 8 vieta pernai) bei „Lietuvos energija“ (8 vieta, 7 vieta pernai).

„Vertingiausios įmonės turi didelį poveikį ekonomikai, jos potencialui ir darbo vietų kūrimui. Žiūrint į lyderes natūralu, kad sąraše – trys bankai. Finansuodamos verslą bei surinkdamos indėlius iš gyventojų kredito įstaigos atlieka svarbų vaidmenį ūkio vystymuisi. Ryšys tarp finansų įstaigų veiklos ir ūkio padėties yra stiprus. Todėl kartu su ekonomika auga ir finansų įstaigų vertė. Ir priešingai – finansuodamos verslą kredito įstaigos augina bendrojo vidaus produkto vertę“, – sako kreditų biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius  Andrius Bogdanovičius.

„Prudentia“ ir „Nasdaq Riga“ taip pat dešimtus metus iš eilės paskelbė 101-ą didžiausios vertės Latvijos bendrovę, kurių priešakyje – „Latvenergo“. Antroje vietoje pagal vertę – Latvijos „Swedbank“, kuris iki minimumo sumažino atotrūkį nuo pirmosios vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.