„Lietuvos energija“ įvertinta už gerą valdymą ir skaidrumą

„Lietuvos energijos“ grupę Valdymo koordinavimo centras pripažino geriausiai 2014 m. valdoma valstybės kapitalo įmone. Itin palankiai įvertintas grupės skaidrumas ir valdymas.

Itin aukštai (9,67 balo) įvertintas „Lietuvos energijos“ grupės valdymas – stebėtojų tarybos, valdybos kompetencija ir nepriklausomumas.<br>D.Umbraso nuotr.
Itin aukštai (9,67 balo) įvertintas „Lietuvos energijos“ grupės valdymas – stebėtojų tarybos, valdybos kompetencija ir nepriklausomumas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 3:48 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 10:22 PM

VKC sudarytą gerojo valdymo indeksą grupė, lyginant su 2013 m., pagerino 8 proc. ir surinko 8,44 balo iš dešimties galimų.

Tai geriausias rodiklis iš 131 valstybės valdomos įmonės (VVĮ), taip pat 15 proc. geresnis rodiklis nei antroje vietoje esančios UAB „Lietuvos monetų kalykla“ (7,19 balo).

Itin aukštai (9,67 balo) įvertintas „Lietuvos energijos“ grupės valdymas – stebėtojų tarybos, valdybos kompetencija ir nepriklausomumas. Taip pat 9 balais įvertintas grupės skaidrumas.

VKC ataskaitoje pažymima, kad „Lietuvos energija“ ir jos antrinės įmonės (LESTO ir „Lietuvos energijos gamyba“), dauguma atvejų atitinka Skaidrumo ir Nuosavybės gairėse keliamus reikalavimus: taiko Tarptautinius apskaitos standartus (TAS), vienintelės leidžia socialinės atsakomybės (ĮSA) ataskaitas, turi sudarytą atlygio komitetą (jį taip pat turi ir Lietuvos oro uostai), taip pat turi ir kitų komitetų (audito ir rizikų valdymo priežiūros), grupės trečdalis stebėtojų tarybos narių yra nepriklausomi ir atrinkti skelbiant viešą konkursą.

Paminėtina, kad įmonė taip pat aukštai įvertinta ir pagal strategijų kontrolę bei jų įgyvendinimą.

„Siekis padidinti vertę jau duoda apčiuopiamus rezultatus: „Lietuvos energija“ 2014 m. gavo beveik pusę (42 proc.) visų VVĮ pajamų ir uždirbo daugiau nei trečdalį normalizuotojo pelno (58,5 mln. EUR iš 148,9 mln. EUR), nors tuo pat metu grupėje dirbo tik 13 proc. visų VVĮ darbuotojų (5 602 iš 41 994). Grupė per metus labiausiai prisidėjo prie VVĮ pelno ir pajamų augimo. Esame atsakingi, kad strategiškai svarbi infrastruktūra būtų valdoma efektyviai, o grupės plėtra kurtų vertę šalies ekonomikai“, – teigia „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Dalius Misiūnas.

Lietuvos VVĮ į valstybės biudžetą už 2014 metus sumokėjo 74,3 mln. EUR dividendų ir pelno įmokų, iš jų 52,7 mln. EUR sudarė vien „Lietuvos energijos“ dividendai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.