Kaimo plėtros programos priemonėms – 115 mln. eurų

Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) duomenimis, ūkininkams, 2015 m. pateikusiems paraiškas gauti paramą pagal su plotu susijusias Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) priemones, išmokos bus mokamos nuo kitų metų sausio.

NMA archyvo nuotr.
NMA archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 11:11 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 12:03 AM

Išmokų kitais metais sulauks KPP priemonių „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“, „Ekologinis ūkininkavimas“, „Su Natura 2000 ir Vandens pagrindų direktyva susijusios išmokos“, „Išmokos už vietoves, kuriose esama gamtinių ar kitokių specifinių kliūčių“, dalyviai, taip pat tęsiantieji įsipareigojimus pagal ankstesnės programos analogiškas priemones.

Planuojama, kad iš viso bus išmokėta apie 115 mln. Eur paramos lėšų daugiau kaip 78 tūkst. pareiškėjų.

Praėjusią savaitę NMA pradėjo mokėti tiesioginių išmokų avansą. Avansas pasieks pareiškėjus pagal atskiras tiesioginių išmokų paramos schemas skirtingu laiku – laikotarpiu nuo spalio 16 d. iki lapkričio 30 d.

Daugiau informacijos apie išmokų už deklaruotus plotus mokėjimo tvarką rasite NMA interneto svetainėje.

Svarbiausi pranešimai – informaciniame portale

NMA primena, kad savo pateiktos paraiškos administravimo būseną pareiškėjai gali stebėti informaciniame portale portal.nma.lt. Čia taip pat galima matyti išmokėtą paramos sumą, keisti kontaktinius duomenis bei sąskaitos banke numerį, iš karto sužinoti apie paraiškoje nustatytus neatitikimus, šiems neatitikimams ištaisyti reikalingus veiksmus (pvz., pateikti tam tikrus dokumentus).

Nuo š. m. spalio mėn. pareiškėjai informaciniame portale gali matyti pranešimus ir apie planuojamą mokėti avansinės išmokos laikotarpį. Pažymėtina, kad pareiškėjas laikomas informuotu apie paraiškoje nustatytus neatitikimus nuo informacijos apie jas atsiradimo portale dienos.

Daugiau informacijos – www.nma.lt, zum.lrv.lt Sužinok naujienas apie paramą pirmas – prisijunk www.facebook.com/nacionalinemokejimoagentura

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.