Rusijai paskelbtos sankcijos užsmaugė „Mašą ir lokį“

„Galvojau, kad Putino Rusija mano vaikams to nepadarys. Bet tai atsitiko. Bent jau kol kas nebus naujų animacinio filmo „Maša ir lokys“ serijų. Ilgai turėjau guosti savo vaikus. Man irgi buvo nemalonu“, rašo Bartoszas T.Wieliński portale „wyborcza.pl“.

Atrodė, kad „Maša ir lokys“ yra višta, dedanti auksinius kiaušinius.<br>Youtube.com stop kadras
Atrodė, kad „Maša ir lokys“ yra višta, dedanti auksinius kiaušinius.<br>Youtube.com stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2015, 7:57 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 12:08 AM

„Peržiūriu, ką apie „Mašą ir lokį“ rašo Rusijos žiniasklaida, – tęsia savo pasakojimą žurnalistas. – Internete – liaupsės. Populiarus animacinis serialas jau pavergė Lotynų Ameriką. Nuo kitų metų juo galės gėrėtis Ekvadoro ir Meksikos vaikai. Tai dar viena pergalė, nes Šiaurės Amerika buvo užkariauta jau rugpjūčio mėnesį. Serialą nusipirko ir Italijos visuomeninė televizija. O anksčiau – kitos Europos ir Azijos televizijos. Konkurentų šis serialas neturi ir Ukrainoje. Siurbiu šią informaciją ir negaliu suprasti vieno dalyko. Kodėl nebebus naujų serijų?“

Serialas, kuris rodo gerąjį Rusijos veidą

„Tiems, kas nežino – „Maša ir lokys“ yra rusiškas animacinis filmas“, – primena straipsnio autorius. Filmas puikus ir pilnas gyvenimo išminties. „Animakord“ studijos kompiuterinės grafikos meistrai padarė neįtikėtiną darbą, pasirūpindami kiekviena animacinio filmo smulkmena. Scenaristai sukūrė įdomias ir pamokomas istorijas. Filmo siužeto pagrindu paimtas laisvas rusų liaudies pasakos apie piktą lokį, kuris įkalino miške pasiklydusią mergaitę Mašą, atpasakojimas. Tačiau čia lokys yra teigiamas herojus, kuris rūpinasi mergaite su rožine skarele ant galvos. Maša yra nepaklusni ir jam kelia vien tik rūpesčius. Bet lokys kantriai viską kenčia, tvarko jos nusiaubtą butą, ado jos suplėšytą suknelę. Yra jai tarsi vyresnysis brolis.

Tematikos ir simbolikos požiūriu filmas yra grynai rusiškas, tačiau parodo mūsų rytinių kaimynų gerąjį veidą. Miško, kur vyksta veiksmas, gyventojai yra atviri, nuoširdūs padarai.

„Žodžiu, tai – puiki pasaka. Mano vaikams ji patinka, ir aš mielai žiūriu kartu su jais“, – sako autorius.

„Maša ir lokys“ patinka milijonams žmonių visame pasaulyje.

Bet, Putine, juk tu mane nuskriaudei!

„Na, bet prieš mėnesį atėjo diena, kai „YouTube“ pasirodė filmo 52-oji serija. Maša užaugo ir nusprendė išvykti į miestą. Lokys surengė atsisveikinimą, o paskui palydėjo mergaitę į geležinkelio stotį. Atsisveikindama Maša pamojavo savo bičiuliams. Ir tada aš turėjau ilgai guosti savo vaikus, nes jie apsiašarojo. Bet, Putine, juk tu mane nuskriaudei! Man, tiesą sakant, irgi buvo apmaudu.

Nuo tada ieškau paaiškinimų, kodėl taip nutiko. Iš pradžių „Animakord“ vadovas Dimitrijus Loveika atvirai prisipažino, kad naujoms serijoms kurti jam pritrūko lėšų. Ir kad jų ieško. Taigi, viskas aišku. Rusijos ekonomika traukiasi, todėl tai atsiliepia televizijos kompanijoms“, – rašoma straipsnyje.

Turime įveikti objektyvius sunkumus

Atrodė, kad „Maša“ yra višta, dedanti auksinius kiaušinius. Ji buvo noriai perkama: kaip žaisliukas ir kaip reklaminis motyvas. Bet Rusijai atėjo sunkūs laikai. Bendrasis vidaus produktas mažėja, nebėra lenkiškų obuolių, pieno gaminiuose – nesveikas palmių aliejus, tad ir „Mašos ir lokio“ nebebus. Aišku kodėl – tai Rusijai paskelbtų sankcijų už agresiją Ukrainoje pasekmė.

Tačiau toks situacijos aiškinimas veikiai buvo užslopintas. Portalai iškilmingai paskelbė, kad pinigų filmui yra, o naujos jo serijos pasirodys, kai bus įveikti objektyvūs sunkumai. Scenarijaus autoriai jau išsisėmė, reikia naujų sumanymų. Mergaitė, kuri nuo 2009 metų Mašai „skolino“ savo balsą, jau suaugo, ir reikia rasti kitą. Viena žurnalistė paklausė D.Loveikos, kada bus priimtas sprendimas dėl naujojo „Mašos“ sezono. Šis užtikrino, kad artimiausioje ateityje.

„Praėjo daugiau kaip mėnuo – ir nieko. Studija tyli, o spauda rašo tik apie „Mašos“ pergalingus žygius Ekvadore. O aš galvoju, ar tos garantijos vis dėlto nebuvo tik didelis melas. Rusijoje propaganda kiekvieną nesėkmę sugeba pateikti kaip sėkmę. Bet kuo gi nusikalto Maša“, – klausia Bartoszas T.Wieliński.

Parengė Leonas Grybauskas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.