Rusai po tragedijos masiškai atšaukia poilsines keliones

Rusijos kelionių organizatoriai sunerimę – klientai masiškai atsisako poilsinių kelionių po lėktuvo katastrofos Egipte. Naujienų agentūra „Interfax“ rašo, kad kelionių organizatoriai ruošiasi blogiausiam – net ir apmokėtų rezervacijų anuliavimui.

Po katastrofos Egipte rusai bijo skristi atostogų visomis kryptimis.<br>AP nuotr.
Po katastrofos Egipte rusai bijo skristi atostogų visomis kryptimis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2015, 2:14 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 5:29 AM

Kelionių organizatorių pardavimai sustojo praktiškai į visas kryptis, „Interfax“ cituoja Rusijos turizmo industrijos sąjungos atstovė spaudai Irina Tiurina.

„Kelionių agentai mus informavo, kad šeštadienį pardavimai sumažėjo 30-50 procentų, palyginti su įprastais skaičiais. O pirmadienį pardavimai sustojo praktiškai visomis kryptimis. Tiesiog tyla. Tai šokas fone to, kokios versijos yra keliamos, o viena iš jų – išorinis veiksnys. Todėl turistai nepasirengę užsakinėti keliones lėktuvais“, – sakė ji.

I.Tiurina pridūrė, kad kai kurios kelionės apskritai yra atšaukiamos, ir ne tik kompanijos „Brisco“, kurios klientai ir užsimušė Egipte. Štilį pajuto ir kiti kelionių organizatoriai.

„Agentūros laukia, kad rezervacijų panaikinimai dar labiau išaugs. Žmonės realiai bijo kur nors skristi“, – sakė turizmo verslo sąjungos atstovė. Be to, pasak jos, šiuo metu Egipte dar tebeesantys poilsiautojai bijo skristi namo.

Rusijos turizmo agentūros pažadėjo, kad sugražins pinigus tiems poilsiautojams, kurie į Egiptą turėjo skristi spalio 31-lapkričio 1 dienomis, tačiau atsisakė skristi. Kitiems poilsiautojams siūloma keisti kelionės kryptį, jei atsisakoma keliauti į Egiptą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.