Alytaus meras bando išjudinti „Maximą“

Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius stengiasi pralaužti ledus derybose su „Maxima LT“ dėl miestiečiams akis badančio senosios autobusų stoties pastato. Susitikęs su „Maxima LT“ atstovu, meras išsiaiškino, ką pastato savininkai ruošiasi su juo daryti.

Alytaus miesto meras V. Grigaravičius siekia paspartinti derybas su „Maxima LT“.
Alytaus miesto meras V. Grigaravičius siekia paspartinti derybas su „Maxima LT“.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Andriulionytė, alytusplius.lt

Nov 4, 2015, 8:34 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 11:20 PM

V.Grigaravičius su „Maxima LT“ atstovu susitiko pirmadienį vakare, Vilniuje.

„Į susitikimą važiavau norėdamas paprašyti paspartinti derybų procesą. Jau kurį laiką mes nematome jokio judesio. Neseniai kalbėjausi su alytiškiu verslininku, kuris nori įsigyti senosios autobusų stoties sklypą, tai jis taip pat sakė, kad kol kas viskas sustoję. Norėjau išsiaiškinti, kokia yra pastato savininkų pozicija, ar ji nepasikeitė“, – sakė V.Grigaravičius.

Mero teigimu, „Maxima LT“ svarsto galimybę parduoti senąją autobusų stotį arba iškeisti ją, nes jiems šis objektas yra nebeįdomus ir vieta, kur jis stovi, atrodo neperspektyvi.

„Mane patikino, kad senosios autobusų stoties klausimas nagrinėjamas ir artimiausiame jų valdybos posėdyje galimas sprendimas dėl pastato bus aptartas“, – sakė V. Grigaravičius.

Savo komentarą pateikė ir „Maxima LT“generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris: „ Pastatų kompleksas Alytaus savivaldybėje Jotvingių gatvėje (įskaitant ir senąją autobusų stotį) priklauso „Maxima LT“.

Siekiame būti atsakingu kaimynu, tad esame atviri miestelėnų pasiūlymams, stengiamės įsiklausyti ir atsižvelgti į vietinių gyventojų lūkesčius. Visuomet ieškome konstruktyvaus dialogo ir su Lietuvos miestų bei miestelių savivaldybėmis. Ne išimtis ir Alytaus miesto savivaldybė bei miesto bendruomenė. Kaip jau ne kartą esame sakę, Jotvingių g. esančiam pastatų kompleksui ieškome ilgalaikio sprendimo ir visos idėjos, kaip toliau būtų galima vystyti mums priklausantį sklypą Alytaus mieste yra laukiamos ir svarstytinos.

Niekada ir niekam nesame sakę, kad šis pastatas ir sklypas mūsų bendrovės nedomina kaip komercinė vieta.  Priešingai. Tai viena iš galimybių, kurią taip pat kaip ir kitas, svarstome. Taip pat nesame gavę jokių oficialių ar neoficialių pasiūlymų mums priklausantį turtą į ką nors iškeisti, tokių pasiūlymų nesame teikę ir patys.  Tad panašaus pobūdžio informaciją vertiname kaip nepagrįstą, neatitinkančią tikrovės. Ir mums nesuprantami  bandymai spekuliuoti šia tema“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.