Uždaro septynias garsiojo „Heinz“ padažo gamyklas

JAV maisto milžinė „Kraft Heinz“, siekdama sumažinti išlaidas, ketina uždaryti septynias gamyklas ir panaikinti dar 2,6 tūkst. darbo vietų Šiaurės Amerikoje. Įmonė rugpjūtį jau skelbė, kad JAV ir Kanadoje darbuotojų skaičius bus sumažintas 2,5 tūkst. žmonių.

„Heinz“ susijungė su „Kraft“ ir taip sukūrė trečią didžiausią JAV maisto produktų gamybos bendrovę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Heinz“ susijungė su „Kraft“ ir taip sukūrė trečią didžiausią JAV maisto produktų gamybos bendrovę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2015, 10:10 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 5:20 PM

Tokio žingsnio imtasi pagal bendrovės vykdomą išlaidų mažinimo iniciatyvą po įmonių „Kraft“ ir „Heinz“ susijungimo, informuoja BBC.

Pagal naują darbuotojų atleidimų planą per artimiausius dvejus metus bus atleista beveik 6 proc. personalo.

„Kraft-Heinz“ susijungimo sandoriu, apie kurį buvo paskelbta dar šių metų kovą, sujungti gerai žinomi ir populiarūs prekių ženklai. „Heinz“, remiama Warreno Buffetto fondo „Berkshire Hathaway“ ir privačios Brazilijos akcinės bendrovės „3G Capital“, susijungė su „Kraft“ ir taip sukūrė trečią didžiausią JAV maisto produktų gamybos bendrovę.

Pagal naująjį „Kraft Heinz“ planą, apkarpius personalą, kaip numatyta, būtų sutaupyta apie 1,5 mlrd. dolerių veiklos išlaidų iki 2017 metų.

Bus uždarytos gamybos įmonės JAV Kalifornijos, Merilendo, Niujorko, Pensilvanijos ir Viskonsino valstijose, taip pat viena gamykla Kanados Ontarijo provincijoje. Uždaromos gamyklos sudaro beveik penktadalį visų bendrovės gamybos įmonių, veikiančių žemyne.

Populiarių prekių, tokių kaip „Macaroni“, „Cheese Dinner“, „Heinz Ketchup“, gamintoja taip pat pranešė uždarysianti beveik šimtą metų veikusią „Oscar Mayer“ mėsos įmonę Viskonsine ir perkelsianti verslą į Čikagą.

Bendrovę valdo privati Brazilijos akcinė bendrovė „3G Capital“, garsėjanti išlaidų mažinimo strategijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.