Lietuvos aviatoriai staiga persigalvojo: į Egiptą neskraidins

Lietuvos poilsiautojams, susirengusiems sekmadienį į Egiptą, teks keisti planus. Aviatoriai persigalvojo ir nutarė laikinai nebeskraidinti į Šarm aš Šeichą.

Lietuvos poilsiautojai į Egiptą neišskris.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos poilsiautojai į Egiptą neišskris.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis, Aida Murauskaitė

Nov 8, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 7:09 AM

Ateinantį sekmadienį iš Vilniaus buvo numatytas skrydis į Šarm aš Šeichą, tačiau poilsiautojai liks namie. Užsakomųjų skrydžių kompanija „Small Planet Airlines“ dar penktadienį ryte skelbė, kad skrydis bus, tačiau apie pietus planus pakeitė.

Skrydžiai bus nevykdomi iki lapkričio 11 dienos.

Kils tuščias lėktuvas

„Rūpinantis mūsų keleiviais ir jų saugumu, mūsų kompanijos lėktuvas šį sekmadienį į Šarm aš Šeichą vyks tik parskraidinti šiuo metu kurorte atostogaujančių poilsiautojų. Kartu vyks ir mūsų saugumo darbuotojai, kurie prižiūrės prieš atgalinį skrydį vykdomą keleivių ir bagažo patikrinimą“, – skelbiama bendrovės pranešime.

Toks sprendimas padarytas „remiantis naujausiomis Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis“.

Užsienio reikalų ministerija (URM) penktadienį pareiškė rekomenduojanti neskristi į Šarm aš Šeicho oro uostą ir kitus Sinajaus pusiasalio oro uostus. Beveik pusė Egipte esančių turistų iš Lietuvos bus parskraidinti sekmadienį.

Kitą savaitę –  į Hurgadą  

Atrodo, kad kelionių operatoriai tik laikinai nutraukia skrydžius į Egiptą. Kitą savaitę poilsiautojams pasiūlyta rinktis kitą populiarų Egipto kurortą Hurgadą.

Tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ paskelbė kol kas stabdantis skrydžius į Šarm aš Šeichą.  

 “Atsižvelgiant į sugriežtintas URM rekomendacijas artimiausi lapkričio 8 d. ir 11 d. skrydžiai į Šarm aš Šeichą bus nukreipti į Hurgados oro uostą“, – skelbia „Tez Tour“.   

Bendrovė siūlo neketinantiems keisti atostogų planų galimybę ilsėtis už 760 km nuo Šarm El Šeicho esančiame Hurgados kurorte.

Keliautojai kviečiami susisiekti su savo kelionių agentūromis.

Tiems turistams, kurie nenorės skristi į Hurgadą, bus suteikta galimybė pasirinkti kelionę į kitą šalį arba nutraukti sutartį pagal joje numatytas sąlygas.   

 Šiuo metu Šarm aš Šeiche esantys „Tez Tour“ klientai į Lietuvą grįš pagal jų atostogų grafiką artimiausiu metu.     

 “Kelionių organizatorius „Tez Tour“ atidžiai stebi situaciją Egipte. Palaikomas nuolatinis ryšys su „Tez Tour“ atstovybe Šarm aš Šeicho kurorte, su užsakomuosius skrydžius vykdančiais „Small Planet Airlines“, su Užsienio reikalų ministerija. Būtent  šios institucijos rekomendacijomis vadovaujamasi dėl tolesnių skrydžių į Šarm aš Šeichą“, – sakoma pranešime.

„Novaturas“ siūlys kitas kryptis

„Novaturas“ praneša, kad vykdys tik grįžtamuosius skrydžius – artimiausi skrydžiai Šarm aš Šeichas–Vilnius bus vykdomi pagal grafiką, parskraidinant turistus.  

„Visus klientus, užsisakiusius keliones į Šarm aš Šeichą minėtomis dienomis, prašome kreiptis į kelionių agentūrą, iš kurios įsigijo kelionę.

Numatomi papildomi reisai kitomis kryptimis užtikrinant, kad klientai galėtų išvykti planuotų atostogų“, – skelbia „Novaturas“.  Kaip sakė kelionių organizatoriaus atstovė Dovilė Zapkutė, tie keleiviai, kurie negalės keisti kelionės datos, atgaus sumokėtus pinigus.

Parskraidins Lietuvos poilsiautojus

„Small Planet Airlines“ saugumo darbuotojai, kol paaiškės tikslios katastrofos priežastys, vyks į Šarm aš Šeichą prižiūrėti prieš kiekvieną skrydį vykdomo keleivių ir bagažo patikrinimo. 

Pasak poilsiautojus skraidinančios bendrovės „Small Planet Airlines“ Rinkodaros departamento direktoriaus Simono Bartkaus, duomenų apie Egipto kurorte atostogaujantiems žmonėms gresiantį pavojų nėra.

„Viena iš keliamų versijų – kad katastrofą galėjo sukelti netyčinis lėktuve buvusių krovinių (pavyzdžiui, deguonies balionų) sprogimas arba teroristų aktyvuotas sprogmuo. Vykdydama šio teoriškai įmanomo varianto prevenciją „Small Planet Airlines“ pradeda lėktuvus aptarnaujančių kompanijų Egipte bei Šarm aš Šeicho oro uosto veiklos auditą“, – sakė S.Bartkus.

URM pranešė, kad dėl kriminalinių ir teroristinių grupuočių veiklos saugumo padėtis yra ypač bloga Šiaurės Sinajaus provincijoje. S.Bartkus BNS sakė, kad sekmadienį į Lietuvą parskraidins 180 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.