ES turi planų pratęsti sankcijas prieš Rusiją dar pusei metų

Europos Sąjungos (ES)

Paskutinį kartą Vakarai sankcijas Rusijai pratęsė birželį, todėl šios galios bent jau iki 2016 metų sausio pabaigos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Paskutinį kartą Vakarai sankcijas Rusijai pratęsė birželį, todėl šios galios bent jau iki 2016 metų sausio pabaigos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:26 AM

Vieno iš pasisakiusių asmenų teigimu, kalbama apie paskolų teikimo bankams, kurių didelę akcijų dalį turi valstybė, apribojimą, norima pristabdyti kai kurių technologijų, pavyzdžiui, energetikos ir gynybos srityse, eksportą į Rusiją. ES valstybių valdžios pareigūnai nerado priežasčių atšaukti Rusijos atžvilgiu taikomus apribojimus, nurodo leidinys.

Kito šalies laikraščio „Spiegel“ duomenimis, sprendimą pratęsti sankcijų Rusijos atžvilgiu galiojimą palaikė Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Savo ruožtu, rytinės Sąjungos šalys pasisakė už priemonių griežtinimą.

Paskutinį kartą Vakarai sankcijas Rusijai pratęsė birželį, todėl šios galios bent jau iki 2016 metų sausio pabaigos. Tą patį mėnesį dar metams buvo pratęsti ir Krymo pusiasaliui taikomi apribojimai. Atskiriems fiziniams ir juridiniams asmenims taikomos sankcijos galios iki 2016 metų kovo.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.