Protestas: pasmerktos kavinės lankytojus pasitinka pakaruokliai

Nugriovimui pasmerktos kavinės Vilniaus centre savininkai originaliai atkreipė dėmesį į savo bėdas. Kavinės lankytojus pasitinka pakaruokliai ir plakatas su politiko pavarde.

Kavinė Vilniaus senamiestyje bus nugriauta, nes medinė pakyla įrengta neteisėtai.
Kavinė Vilniaus senamiestyje bus nugriauta, nes medinė pakyla įrengta neteisėtai.
Šalia kavinės pastatytas ir plakatas.
Šalia kavinės pastatytas ir plakatas.
Daugiau nuotraukų (2)

Marius Jokūbaitis

Nov 9, 2015, 4:03 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:58 AM

Mykolas Majauskas didžiuojasi prisidėjęs prie smulkiojo verslo kartuvių! Šią savaitę čia neteks darbo 10 žmonių. Pilieti, rinkis atsakingai“, – tokį plakatą mato praeiviai šalia kavinės „Super Sushi“, prieš Sveikatos apsaugos ministerijos pastatą.

Šalia įėjimo į kavinę tarsi pakaruokliai kabo du manekenai.

Ši kavinė netrukus bus nugriauta, nes paaiškėjo, kad nedidelę medinę terasą jos savininkai įsirengė neteisėtai. Tai paaiškėjo po to, kai Vilniaus tarybos narys Mykolas Majauskas pradėjo domėtis, ar tokia kavinė tinka stovėti senamiestyje.

Tiesa, pati kavinė pastatyta legaliai. Tačiau kavinės savininkas Karolis Jaruševičius pripažino, kad medinė pakyla yra sukalta neteisėtai. Jis lrytas.lt teigė nuėjęs kryžiaus kelius savivaldybėje, tačiau negavo jokio atsakymo iš valdininkų.

„Tokiai akcijai ryžausi po to, kai mano prašymai savivaldybėje atsimušdavo lyg žirniai į sieną. Penkerius metus vykdėme veiklą, mokėjome mokesčius, o dabar viską reikės nugriauti dėl kelių lentų. Taip, dalinai nusižengėme taisyklėms, tačiau problemas galima išspręsti“, – dėstė verslininkas.

Konservatorius M.Majauskas dėl lauko terasos įrengimo kreipėsi į savivaldybę, o Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius patvirtino, kad lauko medinė pakyla yra įrengta savavališkai.

Todėl turi būti nugriauta ne tik medinė pakyla, bet ir visa kavinė.

„Iš kolegų mes sulaukėme tik palaikymo. O Mykolas Majauskas norėjo tik tuščiagarbiškumo. Siūlėme kavinę išnuomoti kitiems, kurie laimės naują konkursą. Taip būtų išlaikyti darbuotojai, toliau mokami mokesčiai. Tačiau dabar visi bus atleisti“, – lrytas.lt pasakojo K.Jaruševičius.

Jis pridūrė, kad tarybos nario M.Majausko „Facebook“ profilyje esančiame įraše apie kavinę taip pat buvo daug palaikančių verslininką. „Tačiau mus palaikantys komentarai buvo greit trinami“, – pastebėjo verslininkas.

Todėl, pasak jo, liko paskutinis ginklas – viešumas. Tad ir buvo sumanyta pakaruoklių akcija.

„Labai gaila, kad Vilniuje taip naikinamas smulkus verslas“, – apgailestavo K.Jaruševičius.

Tačiau M.Majauskas įsitikinęs, kad taisyklės visiems yra vienodos. Ir jų reikia laikytis.

„Pakaruokliais manęs neišgąsdins. Įstatymų reikia laikytis – savavališkai statybai ir nelegaliai prekybai Senamiestis yra ne vieta“, – savo „Facebook“ profilyje įrašė M.Majauskas, beje, nesėkmingai kandidatavęs į Vilniaus miesto mero postą.  

Užeigos savininkai pakabino skelbimą, kad „Super Sushi“ dėl techninių kliūčių nebedirba. „Linkėjimai, ir iki greito, Mykolai“, rašoma skelbime.

„Nesupratau, kam taip jaudintis sužinojus, kad nelegaliai statybai, nelegaliai prekybai ir miškingas Makedonijos kalvas menančiai palapinei čia ne vieta. Linkėjimai Radvilai Juodajam“, – „Facebook“ paskyroje verslininkams atšovė M.Majauskas. Kavinė įrengta šalia Radvilų rūmų muziejaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.