Šaltiniai ES: Graikijai tikriausiai nepavyks gauti 2 mlrd. eurų

Graikija turi menkus šansus,

Atėnams buvo nustatytos griežtos sąlygos, reikalaujančios sumažinti šalies išlaidas, padidinti mokesčius ir modernizuoti ekonomiką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Atėnams buvo nustatytos griežtos sąlygos, reikalaujančios sumažinti šalies išlaidas, padidinti mokesčius ir modernizuoti ekonomiką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 9, 2015, 10:24 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 5:15 AM

„Nemanau, kad bus pasiektas patvirtinimas“, – AFP teigė vienas šaltinių. Šį pirmadienį į posėdį Briuselyje renkasi euro zonos narių finansų ministrai.

Graikijos klausimas greičiausiai bus vyraujama pirmadienio susitikimo tema – kaip dažniausiai ir buvo pastaruosius penkerius metus, vedant sunkias derybas dėl 19 narių euro zonos išlaikymo ir siekiant išvengti Graikijos bankroto.

Šių metų liepą šalies kreditoriai, t.y. ES, Europos centrinis bankas ir Tarptautinis valiutos fondas, susitarė dėl 86 mlrd. eurų pagalbos paketo Graikijai. Tačiau Atėnams buvo nustatytos griežtos sąlygos, reikalaujančios sumažinti šalies išlaidas, padidinti mokesčius ir modernizuoti ekonomiką.

Spalį šalis laukė antrosios 2 mlrd. eurų paramos dalies, bet euro zona pristabdė lėšų mokėjimą, kol bus išspręsti likę stringantys paramos programos klausimai.

Du 2010 m. ir 2012 m. Graikijai suteikti paramos paketai iš viso sudarė 240 mlrd. eurų, šalies privačiam sektoriui taip pat buvo nurašyta daugiau nei 100 mlrd. eurų skola. Nepaisant to, graikai ir toliau neįstengė laikytis griežto taupymo kurso ir reformuoti šalies ekonomikos.

„Pirmadienio Euro grupės susitikimas yra proga apžvelgti padarytą pažangą. Kai įvertinimas bus atliktas, šalys narės turės galimybę priimti sprendimą dėl lėšų išmokėjimo“, – sakė ES atstovė ekonomikos reikalams Annika Briedthardt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu