Viešbučių rinkoje – naujas žaidėjas su 1,1 mln. numerių

Viešbučių tinklas „Marriott International“ praris savo konkurentą „Starwood Hotels & Resorts Worldwide“. Jau 2016-ųjų viduryje šie du amerikiečių tinklai susilies į vieną kompaniją, kuri taps stambiausiu žaidėju viešbučių rinkoje visame pasaulyje.

Kol kas „Marriott“ pasaulyje – trečiasis viešbučių tinklas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kol kas „Marriott“ pasaulyje – trečiasis viešbučių tinklas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 12:44 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:06 AM

Šis sandoris vertinamas 12,2 mlrd. JAV dolerių.

Kai tik „Marriott“ ir „Starwood“ baigs sandorį, jungtinė kompanija valdys daugiau nei 5,5 tūkst. viešbučių, išbarstytų daugiau nei šimte pasaulio valstybių. O viešbučių numerių skaičius tuomet viršys 1,1 milijono.

Dabartinė viešbučių rinkos pirmūnė pasaulyje – britų „InterContinental Hotels Group“ (IHG), analitikų „MKG Hospitality“ duomenimis, kontroliuoja tik 4840 viešbučių, kuriuose – apie 710 tūkst. numerių.

Kol kas „Marriott“ pasaulyje – trečiasis tinklas (4117 viešbučių ir 702 tūkst. numerių). Tačiau susijungęs su „Starwood“, kuris šiuo metu pasaulio reitinge – septintasis (1207 viešbučių ir 346,5 tūkst. numerių), aplenks ir IHG, ir „Hilton“.

„Su „Starwood“ konkuravome dešimtmetį ir visą tą laiką jais žavėjomės“, – tikina „Marriott International“ direktorių tarybos vadovas Johnas Willardas Marriottas jaunesnysis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.