Graikijos ir kreditorių santykiai šyla: sutarė dėl 2 mlrd. eurų

Euro zonos finansų ministrai pirmadienio vakare patvirtino 2 mlrd. eurų vertės paramos Graikijai teikimą. Pareigūnai nurodo, kad Atėnai sėkmingai įvykdė įsipareigojimus vykdyti griežtas reformas, kurių buvo reikalaujama mainais į paramą Graikijai, praneša „EUbusiness“.

Graikijos ir jos kreditorių iš Europos santykiai po pastaruosius šešis mėnesius vykusių derybų pagerėjo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Graikijos ir jos kreditorių iš Europos santykiai po pastaruosius šešis mėnesius vykusių derybų pagerėjo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 24, 2015, 7:10 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 4:40 AM

Šis sprendimas rodo, kad Graikijos ir jos kreditorių iš Europos santykiai po pastaruosius šešis mėnesius vykusių derybų pagerėjo, nors metų pradžioje atrodė, kad Atėnams teks pasitraukti iš euro zonos.

„Šiandienos sprendimas skirti 2 mlrd. eurų vertės lėšų iš Europos stabilumo mechanizmo (ESM) fondų rodo, kad nemažai būtinų reformų jau įgyvendinusi Graikijos vyriausybė nusiteikusi laikytis reformų programos“, – sakė ESM vadovas Klausas Reglingas.

Kairiųjų pažiūrų Graikijos vyriausybė praėjusią savaitę balsavo už finansinės paramos programos reikalaujamas reformas ir taip užsitikrino šaliai per ateinančius penkerius metus išmokamas 86 mlrd. eurų vertės lėšas. Kas mėnesį Briuselyje rengiamo susirinkimo metu euro zonos finansų ministrai pasveikino tokį sprendimą – jis atvėrė kelią 10 mlrd. eurų paramai, skirtai per krizę uždarytiems šalies bankams rekapitalizuoti.

„Tai svarbus žingsnis kovojant su svarbiausiais Graikijos ekonomikos iššūkiais ir atkuriant tvarią augimo kryptį“, – teigiama paviešintame po susitikimo bendrame ministrų pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.