Rusus Turkijoje keičia poilsiautojai iš Lietuvos

Dėl paaštrėjusių šalių santykių Rusijos turistams paliekant Turkijos kurortus, Lietuvos

Turkija tapo dar paklausesnė tarp Lietuvos poilsiautojų.
Turkija tapo dar paklausesnė tarp Lietuvos poilsiautojų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 4:30 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 8:25 PM

Vieno didžiausių kelionių organizatorių „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis BNS teigė, kad susidomėjimas Turkija pastebimai išaugo.

„Jaučiame pagyvėjimą pardavimuose – kelionių programą į Turkiją padidinome beveik 20 proc., palyginti su praeitais metais. Jaučiame stiprų susidomėjimą Turkija, ypač po to, kai per išankstinius kitų metų vasaros pardavimus pasiūlėme patrauklią kainodarą, viešbučiams sumažinus kainas“, – BNS teigė L.Aldonis.

Jis sakė, kad Vakarų Europos operatoriai taip pat atsigręžia į Turkiją, todėl kol kas anksti prognozuoti, kaip gali keistis kelionių kainos.

„Ateinantiems metams europiečiams Turkija bus dar geresnės kainos ir kokybės šalimi – tuo reikia naudotis jau dabar. Kitaip yra su Rusijos kelionių organizatoriais, kuriems Turkija kuriam laikui užsidarė. Kainų prasme mūsų turistai tik išloš, bet tai nesitęs ilgai, anksčiau ar vėliau kainos grįš į ankstesnį lygį“, – komentavo „Novaturo“ vadovas.

Po to, kai Turkijos naikintuvai numušė Rusijos karo lėktuvą, Vladimiras Putinas savaitgalį uždraudžė organizuoti užsakomuosius skrydžius ir pardavinėti atostogų Turkijoje paketus. Kremlius taip pat panaikino bevizį režimą tarp abiejų šalių.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad jokios papildomos informacijos apie grėsmes Turkijoje nėra.

„Dabar mes matome koks spaudimas vyksta iš Rusijos, praktiškai blokuojami visi įmanomi ryšiai su turkais, Azijos susisiekimai, turizmo bendrovės raginamos neorganizuoti kelionių, taip pat stabdomi prekių srautai.

Kalbant apie turizmą, galiu pasakyti, kad mes jokios papildomos informacijos apie grėsmes neturime. (...) Pamėgti kurortai, kurie būdavo ir anksčiau gana populiarūs, jie nėra nesaugi vieta. Galbūt skirtumas tik tas, kad ten žmonės pamatys mažiau turistų iš Rusijos nei buvo įprasta“, – BNS teigė Linas Linkevičius.

Anot jo, Rusijos kelionių organizatoriams stabdant keliones į Turkiją, nauja niša galėtų pasinaudoti Lietuvos įmonės.

„Aš žinau, kad yra ta galimybė, matyt, ja ir naudojasi, ir aš manau, labai teisingai daro, nes šiuo atveju yra verslas, bet verslas turi būti saugus“, – komentavo užsienio reikalų ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.