Pasiekti Vilnių lėktuvams trukdė rūkas

Tirštas rūkas ketvirtadienį sutrikdė kelionę kai kuriems į Vilnių susiruošusiems keleiviams – keli orlaiviai vėlavo arba buvo nukreipti į aplinkinius oro uostus.

Kai kurie lėktuvai ketvirtadienį negalėjo laiku nusileisti Vilniaus oro uoste.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kai kurie lėktuvai ketvirtadienį negalėjo laiku nusileisti Vilniaus oro uoste.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 5:05 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 11:46 AM

Iš Stambulo į Vilnių skridusio bendrovės „Turkish Airlines“ lėktuvo „Boeing 737-800“ įgula buvo priversta pakeisti maršrutą ir orlaivis nusileido Varšuvos oro uoste. Pagerėjus oro sąlygoms jis tęsė kelionę ir Vilnių pasiekė prieš 18 valandą, pavėlavęs beveik 4 valandas.

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadybininkė Indrė Baltrušaitienė pranešė, kad taip nutiko dėl sostinėje tvyrojusio tiršto rūko, kuris sutrukdė laiku pasiekti kelionės tikslą dar kelių lėktuvų keleiviams.

Pasak I.Baltrušaitienės, tokiais atvejai lėktuvo įgula pati sprendžia, kaip elgtis – skrydį išvis atidėti, nusileidimui rinktis netoliese esantį oro uostą ar grįžti.

Rudenį ir pavasarį rūkas skrydžius Vilniaus oro uoste dažniausiai sutrikdo rytais, kai jį užkloja rūkas, susiformavęs netoli pakilimo tako plytinčiose pelkėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.