Ruduo užmigdė nekilnojamojo turto rinką, sklypų – taip pat

Lapkričio mėnesio duomenys rodo, kad, rinkai išlaikant gana aukštą aktyvumą, nekilnojamojo turto (NT) pirkimo sandorių kiek sumažėjo – perleista mažiau nekilnojamųjų daiktų, nei spalį.

Lapkritis NT rinkoje įprastai yra pasyviausias paskutiniojo ketvirčio mėnuo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Lapkritis NT rinkoje įprastai yra pasyviausias paskutiniojo ketvirčio mėnuo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 9:07 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 3:11 PM

Preliminariais Registrų centro duomenimis, pirkimo sandoriais lapkritį perleisti 9594 nekilnojamieji daiktai. Tai yra 8,6 proc. mažiau, nei spalį, kuomet tokiu būdu pasikeitė 10 492 pastatų bei žemės sklypų savininkai.

Palyginti su ankstesnių metų lapkričio rezultatais, praėjęs mėnuo, kaip ir visi šie metai nuo pavasario, buvo aktyvesnis – perleista 3,7 proc. daugiau NT objektų.

Nepaisant sezoniškumo nulemto rinkos atvėsimo, lapkritis NT rinkoje išliko vienu iš aktyviausių šių metų mėnesių. Pirkimo sandoriais lapkritį perleisti 2707 butai – 10 proc. mažiau, nei spalį. Tačiau lyginant su pernykščiu lapkričiu, kuomet buvo perleisti 2406 butai, priešpaskutinis šių metų mėnuo yra 12,5 proc. aktyvesnis.

Praėjusį mėnesį pirkimo sandoriais buvo perleisti 785 individualūs gyvenamieji namai – 8,4 proc. mažiau, nei spalį, ir 4,4 proc. mažiau už 2014 m. lapkritį.

Nuosaikiai mažėjo ir pirkimo sandoriais perleistų žemės sklypų skaičius. Lapkritį perleistas 4701 sklypas – 7 proc. mažiau, nei spalį, kuomet pirkėjai įsigijo 5058 sklypus. Šio nekilnojamojo turto rinkos segmento praėjusio mėnesio rezultatai labai panašūs į pernykščius – 2014 m. lapkritį įgytas 4731 žemės sklypas.

Lapkritis NT rinkoje įprastai yra pasyviausias paskutiniojo ketvirčio mėnuo. NT sandorius registruojantys Registrų centro padaliniai praneša apie pirmosiomis gruodžio dienomis pagyvėjusią rinką. Tai leidžia prognozuoti, kad metai baigsis ūgtelėjusiu NT rinkos aktyvumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.