Embargo nebijo: rusai noriai perka bilietus į Antaliją Turkijoje

Dingus galimybei ilsėtis pamėgtose šalyse – Turkijoje ir Egipte, rusai ėmė labiau domėtis egzotiškesnėmis šalimis. Šitaip rodo Rusijos turizmo operatorių asociacijos duomenys. Tiesa, net ir tai turizmo verslui nesuteikia optimizmo – prognozuojama, kad išvykstamasis turizmas susitrauks 40 proc.

Susidomėjimas skrydžiais į Antalijos kurortą Turkijoje po draudimo išaugo 20,4 proc.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Susidomėjimas skrydžiais į Antalijos kurortą Turkijoje po draudimo išaugo 20,4 proc.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2015, 10:38 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 9:23 AM

Jungtiniai Arabų Emyratai, Tailandas, Indija ir Vietnamas – šitokias šalis, kuriomis vis labiau domisi atostogų susiruošę Rusijos gyventojai, nurodė Rusijos turizmo operatorių asociacijos vykdomoji direktorė Maja Lomidzė.

Kaip laikraščiui „Kommersant“ pasakojo M.Lomidzė, per pastarąsias dvi savaites kelionių į JAE paklausa išaugo 20 proc., į Tailandą – 10-15 proc., į Indiją ir Vietnamą – 5 proc., o į Izraelį – 3 proc.

Tokie pokyčiai susiję su tuo, kad nuo lapkričio 6 dienos nutrauktas tiesioginis susisiekimas oru su Egiptu, o pardavinėti kelialapius į Turkiją faktiškai uždrausta nuo lapkričio 24 dienos.

M.Lomidzė pabrėžė: viltys, kad išaugs vietinio turizmo mastas, nepasiteisino, paklausa pastarąsias savaites nedidėja. Kaip rašo rbc.ru, nors justi susidomėjimas Rusijos piliečiams dar atvirais pasaulio kurortams, žiemos sezonu išvykstamasis turizmas trauksis 40 proc.

Kad didėja JAE, Indijos Goa ir Tailando paklausa, sakė ir turizmo įmonė „Coral Travel“. Bendrovės „Online Tour“ atstovas Igoris Blynovas kaip populiariausią kryptį nurodė Tailandą – dėl poilsio šioje šalyje kreipėsi 13,8 proc. klientų, po jo – JAE (7,2 proc.), Vietnamas (6,9 proc.) ir Graikija (5,7 proc.).

Dalis turistų ėmėsi savarankiškai organizuotis keliones. Kaip pasakojo kelionių agentūros „Momondo“ atstovė Irina Riaboval, pastaruoju metu bilietų rezervavimo į Stambulą srautas susitraukė 9,6 proc., tačiau šis miestas vis tiek pirmajame populiariausių tarp rusų krypčių dešimtuke. O susidomėjimas skrydžiais į Antalijos kurortą Turkijoje po draudimo išaugo 20,4 proc.

M.Lomidzė pagrindine susitraukusio išvykstamojo turizmo priežastimi vadina ekonomikos krizę. „Jei žmonės turėtų pinigų, jie važiuotų vis tiek, nepaisydami politinės padėties“, – pridūrė ji.

Portalas rbc.ru atliko savo skaitytojų apklausą, kur ir kaip jie ketina ilsėtis 2016-aisiais.

17,4 proc. atsakė, kad neketino vykti nei į Turkiją, nei į Egiptą, 13,7 proc. tikino keliausiantys po Rusiją, 10,6 proc. atsakė išvis neatostogausiantys svetur. O toliau rikiavosi tie, kurie ketina vykti į Graikiją, Ispaniją, Tailandą.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.