Rusija nepriims per Lietuvą gabenamų žuvų

Rusijos fitosanitarijos ir veterinarijos priežiūros tarnyba – „Rosselchoznadzor“ – uždraudė nuo gruodžio 14 dienos įvežti žuvų produktus per Lietuvą iš trečiųjų šalių, nes esą Lietuva neužtikrina krovinių gabenimo skaidrumo.

Lietuvos veterinarijos tarnyba stebisi draudimais ir tikina, kad į Rusiją per Lietuvą žuvis ir taip beveik nevežama.<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuvos veterinarijos tarnyba stebisi draudimais ir tikina, kad į Rusiją per Lietuvą žuvis ir taip beveik nevežama.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TV Naujienų tarnyba, LRT.lt, BNS

Dec 5, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 4:19 AM

Nuo pirmadienio nebus įleidžiami ir „Vičiūnų“, „Plungės kooperatinės prekybos“, „Norvelitos“, „Baltijos delikatesų“ žuvų produktai.

Lietuvos veterinarijos tarnyba stebisi draudimais ir tikina, kad į Rusiją per Lietuvą žuvis ir taip beveik nevežama. Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius agentūrai BNS sakė, jog prieš du mėnesius žuvies šaldytuvų auditą atlikę Rusijos ekspertai neturėjo jokių priekaištų, be to, į Rusiją per Lietuvą žuvis ir taip beveik nevežama.

„Esu nustebęs. Mes turėjome auditą prieš 2 mėnesius, dar negavome atsekamumo, tačiau tuomet mums nebuvo jokių priekaištų, inspektoriai buvo patenkinti sistema. 

Iš Lietuvos žuvis vežama į 70 šalių, ir visos jos patenkintos mūsų sistema.

Patys siūlėme, kad Rusija naudotųsi mūsų atsekamumo sistema, kurią sukūrėme. Baltarusija ją naudoja ir yra patenkinti“, – BNS sakė J.Milius.

Tačiau veterinarų vadovas teigia, kad per Lietuvą mažai produkcijos gabenama į Rusiją – šiemet buvo vežta maždaug 2 tūkst. tonų žuvies, iš viso į Muitų sąjungos šalis – 60 tūkst. tonų. Vien Lietuvos įmonės į Rusiją gabena 200 tonų.

Tuo metu nerimą kelia tranzitas per Rusiją į Kazachstaną.

„Baltarusija tai, manau, tikrai įsileis toliau, nes jie neturi jūros ir jiems mūsų infrastruktūra Klaipėdoje visada tiko. Klausimas dėl Kazachstano, kaip bus su tranzitu“, – aiškino J.Milius.

Rusija ketina nedrausti įvežti tų žuvies gaminių per Lietuvą, kurie šalyje nebuvo iškrauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?