Įtempti santykiai su Rusija Turkijai gali kainuoti milijardus

Turkijos Respublikos Ministro Pirmininko pavaduotojas Mehmetas Şimşekas pareiškė, kad įtempti santykiai su Rusija Turkijai blogiausiu atveju kainuos apie 9 milijardus dolerių, o dėl dabartinės padėties šalies metinė produkcija greičiausiai sumažės 0,4 proc., informuoja agentūra „Reuters“.

Šalių santykiai pašlijo, kai Turkijos KOP numušė Rusijos bombonešį „Su-24“, kuris nukrito Sirijos Latakijos provincijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šalių santykiai pašlijo, kai Turkijos KOP numušė Rusijos bombonešį „Su-24“, kuris nukrito Sirijos Latakijos provincijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 1:33 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:36 PM

M. Şimşekas, neseniai paskirtas „ekonomikos caras“, televizijos kompanijai „NTV“ taip pat sakė, kad vyriausybė gali imtis užsibrėžtų minimalaus atlyginimo didinimo planų „pataisomųjų priemonių“, nors ir nėra pasirengusi užsikrauti sau ant pečių visos reformų naštos.

Anksčiau skelbta, kad Turkija laiko Rusijos ekonomines sankcijas netikslingomis. Pasak Turkijos URM vadovo Mevlüto Çavuşoğlu, ekonominės priemonės turės įtakos abiejų šalių ekonomikai, ir Rusijos žmonės pajus ne mažesnes neigiamas pasekmes, negu Turkijos.

Kaip žinoma, šalių santykiai pašlijo, kai Turkijos KOP numušė Rusijos bombonešį „Su-24“, kuris nukrito Sirijos Latakijos provincijoje. Atsakomybę už tai prisiėmė Turkijos valdžia, kaltinanti Rusiją šalies oro erdvės pažeidimu. Maskva tvirtina, kad lėktuvas skrido virš Sirijos.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas