Laisvė Rusijoje: ketina nurodyti, kur reikėtų atostogauti

Rusijos turizmo agentūros „Rosturizm“ vadovas Olegas Safonovas mano, kad „atsilaisvinusiems“ turistams, kurie anksčiau vyko į Turkiją ar Egiptą, reikia nurodyti naują kryptį – ne į Aziją, o į Rusijos kurortus.

Reikia plėtoti vietinį turizmą, – toks Rusijos užmojis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Reikia plėtoti vietinį turizmą, – toks Rusijos užmojis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:51 PM

„Manau, bus teisinga, jei mes drauge su „Rusijos geležinkeliais“ ir turizmo operatoriais pradėsime plėtoti turistines keliones traukiniais šalies viduje. Esu įsitikinęs, kad tai bus įdomu ir pasiekiama tiek Rusijos, tiek užsienio turistams. Tai svarbi, perspektyvi kryptis“, – kalbėjo O.Safonovas, duodamas interviu laikraščiui „Rossijskaja gazeta“.

„Rosturizm“ vadovo nuomone, „išvykstančiųjų paplūdimio turistų populiarumas“ yra dirbtinai sukurtas įsivaizdavimas apie poilsį. Anot jo, Turkijos ir Egipto kurortų populiarumą tarp rusų reikšmingai nulėmė šiose šalyse galiojanti „viskas įskaičiuota“ sistema.

„Sistemą „viskas įskaičiuota“ reikia plėtoti ne Turkijoje, o mūsų šalyje. Bus teisinga, jei reikšminga dalis pinigų, kuriuos rusai leidžia per atostogas, liktų Rusijoje ir dirbtų mūsų šaliai“, – kalbėjo „Rosturizm“ vadovas.

O.Safonovas taip pat paaiškino, kad „ terorizmo grėsmių tendencija yra ilgalaikė“, todėl kalbėti apie vėl rusų turistams atveriamus kelius į Turkiją ir Egiptą kitą vasarą per anksti.

Praėjusios savaitės pabaigoje Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovė Ana Popova patarė Rusijos piliečiams naujametines šventes praleisti tėvynėje ir nekamuoti savo organizmo ryškiomis klimato permainomis.

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pranešė, kad ministerija pataria Rusijos turistams susilaikyti nuo kelionių į Turkiją dėl aukšto terorizmo pavojaus. Tai ministras pranešė po Rusijos karinio lėktuvo incidento Turkijos ir Sirijos pasienyje.

Lapkričio pradžioje, virš Sinajaus pusiasalio nukritus orlaiviui A321, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dokumentą, kuriuo rekomenduojama turizmo operatoriams ir agentūroms nepardavinėti kelialapių į Egiptą.

Be to, Rusijos federalinė saugumo tarnyba pranešė, kad „Islamo valstybė“ ruošia išpuolius prieš Rusijos piliečius, kurie ilsisi Tailando kurortuose Patajoje ir Pukete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.