Rusai rimsta dėl sankcijų: „Susidaro grėsmės žmonėms ir šaliai“

Rusija nesvarsto galimybės pradėti taikyti naujas sankcijas prieš Turkiją. Tokią informaciją interviu leidiniui „Vedomosti“ pirmadienį pateikė šalies Ekonomikos plėtros ministerijos vadovas Aleksejus Uliukajevas. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Į Rusiją uždrausta įvežti turkiškus pomidorus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Į Rusiją uždrausta įvežti turkiškus pomidorus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 8:11 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 11:19 PM

„Ne. Apie naujas sankcijas nekalbama. Be to, logiškai mąstant, tai ne tik maisto produktų embargo įvedimas, kaip Europos ir Amerikos atžvilgiu. Tai visai kita situacija. Susidaro realios grėsmės žmonėms ir šaliai“, – teigia ministras.

Ekonomikos ministerijos vadovas įsitikinęs, kad abiejų šalių verslo ryšiai nukentės mažiausiai. „Pas mus dirbantys Turkijos investuotojai veiklą vykdo ir toliau. Šiuo metu Darbo ministerija pasiūlė protingą mechanizmą šių įmonių kvotoms išsaugoti“, – aiškino jis.

A.Uliukajevas pripažino, kad draudimas importuoti į Rusiją vaisius ir daržoves iš Turkijos gali, nors ir nedaug, pakelti kainas – „dešimtąja procento dalimi“. „Bet kuriuo atveju per 12 mėnesių kainų augimo banga bus apmalšinta“, – pažymėjo ministras.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas jau patvirtino draudžiamų įvežti į Rusiją nuo 2016 m. sausio 1 d. produktų sąrašą. Sankcijomis draudžiami pomidorai, agurkai, laiškiniai ir paprastieji svogūnai, kopūstai ir brokoliai, taip pat nemažai vaisių: citrusiniai, švieži obuoliai ir kriaušės, abrikosai, nektarinai ir persikai, slyvos, žemuogės, braškės ir vynuogės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.