Rusija smogė Kauno mero V. Matijošaičio įmonėms

Lietuviškų silkių ar krabų lazdelių ant rusų šventinio stalo nebus. Rusija paskelbė nuo pirmadienio sustabdanti žuvies produktų importą iš keturių didžiųjų Lietuvos perdirbimo įmonių. Tarp jų atsidūrė ir Kauno mero Visvaldo Matijošaičio įmonės „Vičiūnai ir partneriai“ bei „Pungės kooperatinė prekyba“.

Rusai nutarė neįsileisti ir „Vičiūnų“ žuvies produkcijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rusai nutarė neįsileisti ir „Vičiūnų“ žuvies produkcijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Pastarieji Rusijos draudimai didesnės įtakos verslui neturės“, – sakė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Š.Matijošaitis.
„Pastarieji Rusijos draudimai didesnės įtakos verslui neturės“, – sakė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Š.Matijošaitis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2015-12-07 17:26, atnaujinta 2017-09-30 19:23

„Vičiūnų grupės“ atstovai teigė, kad Rusijos sprendimas jų verslui neturės jokio poveikio.

„Iš visų Lietuvoje veikiančių „Vičiūnų grupės“ gamyklų bendrovė žuvies ir jos produktų į Rusiją neeksportuoja. Nuo 2002 metų „Vičiūnų grupės“ žuvies ir jos produktų gamykla veikia pačioje Rusijos Federacijoje, Kaliningrado srityje.

Būtent iš šios gamyklos ir tiekiama produkcija Rusijos rinkai. Todėl pastarieji Rusijos draudimai didesnės įtakos verslui neturės. Bendradarbiavimas su partneriais Rusijoje vyks taip pat, kaip ir iki šiol“, – sakė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis.    

Rusijos fitosanitarijos ir veterinarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ paskelbė, kad draudimas importuoti žuvies produktus iš Lietuvos įmonių susijęs su tyrimu rugsėjį.

Tąkart didžiausiose Lietuvos žuvies perdirbimo įmonėse lankėsi Rusijos ir Baltarusijos veterinarijos ekspertai. Panašu, kad rusų netenkino tai, ką išvydo moderniose Lietuvos bendrovėse.

Į juodąjį sąrašą taip pat pateko ir „Norvelita“ bei “Baltijos delikatesai“. Jų žuvies produktai Rusijoje taip pat uždrausti.

Be to, Rusija nuo gruodžio 14 dienos uždraus žuvies importą iš trečiųjų šalių, vežamų per Lietuvos teritoriją. Bus įleidžiami tik tie kroviniai, kurie Lietuvoje nebuvo atidaryti.

Lietuvos veterinarijos tarnyba stebisi draudimais ir tikina, kad į Rusiją per Lietuvą žuvis ir taip beveik nevežama. Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius agentūrai BNS sakė, jog prieš du mėnesius žuvies šaldytuvų auditą atlikę Rusijos ekspertai neturėjo jokių priekaištų, be to, į Rusiją per Lietuvą žuvis ir taip beveik nevežama.

„Esu nustebęs. Mes turėjome auditą prieš 2 mėnesius, dar negavome atsekamumo, tačiau tuomet mums nebuvo jokių priekaištų, inspektoriai buvo patenkinti sistema.

Iš Lietuvos žuvis vežama į 70 šalių, ir visos jos patenkintos mūsų sistema. Patys siūlėme, kad Rusija naudotųsi mūsų atsekamumo sistema, kurią sukūrėme. Baltarusija ją naudoja ir yra patenkinti“, – BNS sakė J.Milius.

Iki šiol žuvies produktams negalioja Rusijos embargas. Lietuviški konservai kol kas Rusijoje neuždrausti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.