Vilniaus įmonė prekiavo nesaugia žuvimi

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kartu su Vokietijos ir Lenkijos atsakingų institucijų kolegomis vykdo tyrimą, siekiant išaiškinti galimai sąmoningos nesąžiningos prekybos tinklą. Tyrimo eigoje laikinai buvo sustabdyta bendrovės „Arvyjas“ (Antakalnio g. 37, Vilnius) veikla dėl prekybos šaldyta žuvimi su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu.

. Lietuvos rinkoje šie produktai išplatinti nebuvo, nes įmonė, įsigijusi žuvis su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu iš Vokietijos, tą pačią dieną jas pardavė Lenkijos žuvininkystės įmonei.<br>T.Bauro nuotr.
. Lietuvos rinkoje šie produktai išplatinti nebuvo, nes įmonė, įsigijusi žuvis su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu iš Vokietijos, tą pačią dieną jas pardavė Lenkijos žuvininkystės įmonei.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 3:10 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:12 PM

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Administracinės pagalbos ir bendradarbiavimo informacine sistema (AAC) gavo pranešimą iš Lenkijos kompetentingos institucijos dėl šios šalies įmonėje aptiktos nesaugios šaldytos žuvies, įsigytos iš Lietuvos prekybininkų.

Kaip nurodyta pranešime, Lenkijos kompetentingos institucijos specialistai atliko patikrinimą žuvininkystės produktų įmonėje ir aptiko 4 293 kg šaldytų paprastųjų europinių ešerių filė su oda (Perca Fluviatilis), kurių ženklinimo etiketėje buvo nurodyta pagaminimo data – 2014 09 ir tinkamumo vartoti terminas – 12 mėn., t. y. žuvų galiojimo terminas buvo pasibaigęs šių metų rugsėjo mėnesį.

Atlikus skubų patikrinimą, nustatyta, kad minėtą sušaldytą žuvį Lenkijos įmonei pardavė Lietuvos įmonė „Arvyjas“, vykdanti didmeninę prekybą. Lietuvos rinkoje šie produktai išplatinti nebuvo, nes įmonė, įsigijusi žuvis su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu iš Vokietijos, tą pačią dieną jas pardavė Lenkijos žuvininkystės įmonei.

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nurodė susigrąžinti nesaugų produktą, už nesąžiningą prekybą surašė „Maisto įstatymo, taikant produktų saugos įstatyme numatytą atsakomybę“ protokolą, pagal kurį įmonei bus skirta bauda.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.