Debesylos pamoka: kaip pavogti idėjų debesį

Gyvenimo prasmė, tikslai, iššūkiai, laimė. Tokiomis temomis studentas Danielius Goriunovas rašo tinklaraštyje Debesyla.lt. Panašu, kad jam sekasi. Per trejus metus tinklaraštis pritraukė per 3 tūkst. prenumeratorių, beveik 5 tūkst. žmonių seka jo „Facebook“ paskyrą.

Antradienį 13 val. portalas lrytas.lt tiesiogiai transliuos D.Goriunovo paskaitą, kurią jis skaitys „Informacijos dienose 2015“.<br>V.Kontrimaitės nuotr.
Antradienį 13 val. portalas lrytas.lt tiesiogiai transliuos D.Goriunovo paskaitą, kurią jis skaitys „Informacijos dienose 2015“.<br>V.Kontrimaitės nuotr.
Per trejus metus D.Goriunovo tinklaraštis pritraukė per 3 tūkst. prenumeratorių, beveik 5 tūkst. žmonių seka jo „Facebook“ paskyrą.<br>Pasivaikščiojimai nuotr.
Per trejus metus D.Goriunovo tinklaraštis pritraukė per 3 tūkst. prenumeratorių, beveik 5 tūkst. žmonių seka jo „Facebook“ paskyrą.<br>Pasivaikščiojimai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sigita Purytė

Dec 8, 2015, 8:04 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:15 PM

Antradienį 13 val. portalas lrytas.lt tiesiogiai transliuos D.Goriunovo paskaitą, kurią jis skaitys „Informacijos dienose 2015“. Jaunas rašytojas ir gyvenimo prasmės ieškotojas kalbės apie originalumą ir mokys vogti idėjas.

– Apie ką bus jūsų paskaita? – portalas lrytas.lt paklausė tinklaraštininko.

– Kalbėsiu apie originalumą ir kad jo nėra. Viskas, kas yra sukurta, jau yra sukurta, o kas bus sukurta, naudos, kas yra dabar. Visiškai naujo kūrinio nėra ir niekada nebuvo, ir niekada nebus. Viskas kuriasi iš senų dalykų. Jei nori sukurti kažką fantastiško, šviežio, tai reikia stebėti, kas jau yra padaryta ir kopijuoti – vogti idėjas, visas, kokias įmanoma.

– Siūlysit vogti idėjas?

– Taip. Siūlysiu vogti idėjas. Tai – nieko naujo. Idėjos nėra apsaugotos. Kūriniai yra apsaugoti autorių teisių. Idėjos, net įstatymuose pabrėžiama, kad nėra apsaugotos. Jei patinka idėja, ja tiesiog pasinaudoji.

– Kai kūrėte tinklaraštį Debesyla.lt, irgi „vogėte“ idėjas?

– Debesyla.lt atsirado įdomiai. Nusprendžiau kurti tinklalapį, man reikėjo pavadinimo. Draugė pasiūlė pavadinimą. Turėjau pavadinimą, be nežinojau, apie ką rašyti. Kadangi pavadinimas susijęs su debesimis, o debesis – tai kažkas lengvo. Pradėjau rašyti apie lengvumą, paprastumą. Mano mėgstamas autorius tuo metu irgi rašė apie paprastumą. Mokiausi iš jo. Ėmiau idėjas, kurios veikia, ir dariau. Niekada neplanavau rašyti Debesylos tokios, kokia ji yra dabar.

– Turite virš 3 tūkst prenumeratorių, kone 5 tūkst. sekėjų feisbuke. Kaip pavyko to pasiekti?

– Prenumeratorių, laikintojų, sekėjų paprasta pritraukti. Svarbiausia duoti žmonėms naudos. Atsakymai į klausimus, bendravimas, juokingi dalykai. Rašau straipsnius, kurie padeda žmonėms, bendrauju su jais ir vėl rašau apie tai, ko jie nori. Nieko ypatingo.

– Rašėte, kad svajojate užsidirbti iš tinklaraščio. Ko dar trūksta?

– Trūksta kertinio dalyko – neturiu ką parduoti. Kai kurie žmonės nemoka ar tingi parduoti, o aš tiesiog nepradėjau kurti, kad galėčiau parduoti. Dėl to nuo gruodžio 12 d. iki sausio 12 d. atjungsiu internetą ir rašysiu knygą. Išleisiu ją ir pardavinėsiu. Jei kaina bus 10 eurų, tai 30 žmonių – jau ir minimumas.

– Apie ką bus knyga?

– Apie tai, kaip atrasti gyvenimo tikslus. Pagrindinis klausimas bus – kaip atrasti tuos dalykus, kuriuos mėgstame. Knyga jau pradėta. Esu pradėjęs ir kitą knygą – novelę.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.