Graikijai TVF lėšų nebereikia

Tarptautinei Graikijos finansinei paramai Tarptautinio valiutos fondo (TVF) lėšos nebėra būtinos dėl sumažėjusių reikalavimų ir „nekonstruktyvios“ Vašingtone įsikūrusios institucijos pozicijos. Tokią nuomonę pareiškė Graikijos premjeras Alexis Tsipras, praneša „EUbusiness“.

Graikijos premjeras A.Tsipras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Graikijos premjeras A.Tsipras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 7:59 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:15 PM

„Man susidarė įspūdis, kad TVF finansavimas nebėra būtinas finansinei paramai“, – kalbėjo ministras pirmininkas, duodamas interviu Graikijos transliuotojai „Et1“.

Dar liepos mėnesį Graikija išsikovojo trejų metų trukmės 86 mlrd. eurų vertės finansinę pagalbą iš euro zonos partnerių. Kol kas TVF dar nėra prisidėjęs prie pagalbos – jo pareigūnai ketina sausį nuspręsti, ar dalyvauti paramos programoje.

Pagal finansinės paramos programą 25 mlrd. eurų bus skirti šalies bankams rekapitalizuoti, tačiau paaiškėjo, kad procesas kainuoja gerokai mažiau, todėl ir „reikia mažesnių lėšų“, teigia A.Tsipras. Pareigūnas pridūrė, kad „TVF pozicija nėra konstruktyvi“, ir kaltino finansų instituciją reikalaujant per griežtų reformų ir garantijų.

Dar praėjusią savaitę TVF atstovai nurodė sausį nuspręsiantys, ar prisidėti prie paramos Graikijai, – iki šiol šaliai visas lėšas skiria tik euro zona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.