50 geriausių darbo vietų: kas nuvainikavo „Google“?

Informacinė personalo tarnyba „Glassdoor“, kuri renka ir analizuoja darbuotojų pateiktus duomenis apie jų darbo sąlygas įvairiose kompanijose, paskelbė antrąjį 50-ies geriausių darbo vietų metinį reitingą. Šiaip metais jį vainikavo kompanija „Airbnb“, kuri į reitingus pateko pirmąjį kartą ir išstūmė iš pirmosios vietos praėjusių metų lyderę „Google“.

Šios kompanijos pateko į geriausių darbo vietų reitingą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šios kompanijos pateko į geriausių darbo vietų reitingą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šios kompanijos pateko į geriausių darbo vietų reitingą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šios kompanijos pateko į geriausių darbo vietų reitingą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šios kompanijos pateko į geriausių darbo vietų reitingą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šios kompanijos pateko į geriausių darbo vietų reitingą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 7:32 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:26 AM

„50 geriausių darbo vietų“ reitingą „Glassdoor“ publikuoja antrąjį kartą. Duomenis ši tarnyba gauna iš buvusių ir esamų kompanijų darbuotojų anoniminių atsiliepimų apie darbo sąlygas, atlyginimus, premijas, socialinį paketą, kolektyvo susitelkimą, vadovų objektyvumą ir kt.

Duomenys yra analizuojami ir pagal juos sudaromas reitingas, į kurį patenka tik tos kompanijos, kuriose yra ne mažiau kaip tūkstantis darbuotojų. Šiais metais į jį pateko JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Prancūzijos kompanijos.

Reitingo lydere tapo pirmą kartą į jį patekusi namų ir butų nuomos kompanija „Airbnb“, kuri yra populiari visame pasaulyje ir jau teikia paslaugas 34 tūkst. miestų. Remiantis darbuotojų atsiliepimais, „Airbnb“ dirba nuostabūs žmonės, kompanija sparčiai auga ir sudaro galimybę kilti karjeros laiptais, ten yra mokami geri atlyginimai, premijos, gerai maitinama.

Praėjusiais metais pirmąją vietą užėmusi „Google“ iš karto nukrito į aštuntąją vietą.

Kartu su „ Airbnb“ ir „Google“ į pirmąjį dešimtuką pateko amerikiečių konsultacinė kompanija „Bain & Company“, kurios darbuotojai ją vertina už optimalų darbo krūvį, neverčiantį savo asmeniniam gyvenimui iškelti kryžiaus, už gerą atlyginimą, už galimybę tobulėti profesinėje srityje, aukštos kvalifikacijos kolektyvą.

Trečioje vietoje atsidūrė amerikiečių kompanija „Guidewire“, kuri gamina programinę įrangą, skirtą draudimo bendrovėms. Remiantis atsiliepimais, ji išsiskiria draugišku kolektyvu, gaminamos produkcijos kokybe. Tiesa, ne visus jos darbuotojus tenkina darbo kelionių gausa.

Pirmame dešimtuke taip pat yra amerikiečių marketingo ir prekybos platforma „Hubspot“, socialiniai tinklai „Facebook“ ir „LinkedIn“, konsultacinė kompanija „Boston Consulting Group“, „Nestle“ padalinys, gaminantis gyvūnų maistą „Purina PetCare“, ir nekilnojamojo turto portalas „Zillow“.

Į reitingą pateko ir tokios kompanijos, kaip „Adobe“ (19-a vieta), „Delta Airlines“ (21), „Apple“ (25), „Twitter“ (26), „Chevron“ (39), „Nike“ (47).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.