Vadybos metodus verslas gali atnaujinti ES lėšomis

Inovatyvūs vadybos metodai bei pažangios valdymo sistemos – vieni svarbiausių veiksnių, lemiančių sėkmingą verslo įmonių veiklą ir didesnį darbo našumą. Tam, kad galimybes įsidiegti šiuolaikiškas minėtas priemones turėtų ir smulkusis verslas, per artimiausius kelerius metus ketinama investuoti beveik 9 milijonus eurų ES fondų lėšų.

Per artimiausius kelerius metus ketinama investuoti beveik 9 milijonus eurų ES fondų lėšų.<br>123rf nuotr.
Per artimiausius kelerius metus ketinama investuoti beveik 9 milijonus eurų ES fondų lėšų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Dec 9, 2015, 10:48 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 11:14 AM

2014–2020 m. laikotarpiu lėšos inovatyvioms sistemoms diegti bus investuojamos pagal Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Procesas LT“. Labai mažos, mažos bei vidutinės įmonės jau gali teikti paraiškas pagal šią priemonę. Vien pirmuoju kvietimu ketinama paskirstyti apie 3 milijonus eurų ES fondų lėšų.

Pasinaudojusios priemonės „Procesas LT“ suteikiamomis galimybėmis, mažos bei vidutinės įmonės turės progą iš esmės pagerinti savo veiklos kokybę, įdiegdamos pažangius vadybos metodus ar valdymo sistemas. Į finansavimą pagal šią Ūkio ministerijos administruojamą priemonę gali pretenduoti tos mažosios ir vidutinės įmonės, kurios veikia ne mažiau kaip metus, o jų vidutinės metinės pajamos per pastaruosius trejus metus (arba per laikotarpį nuo įmonės įregistravimo) yra ne mažesnės nei 145 tūkstančiai eurų. Pretenduojančių įmonių pačių pagamintos produkcijos pardavimas turi sudaryti mažiausiai 50 procentų visų pardavimų.

Pagal priemonę „Procesas LT“ įmonės gali teikti paraiškas Lietuvos verslo paramos agentūrai iki kitų metų sausio 16 dienos.

Tai, kad įmonėms yra itin aktualu diegti šiuolaikiškus vadybos metodus ir valdymo sistemas, nes tai padeda iš esmės efektyvinti darbo našumą ir gerinti kitus veiklos rodiklius, įrodė praėjęs ES finansavimo laikotarpis. 2007-2013 m. periodu pagal priemonę „Procesas LT“ investicijų savo projektams įgyvendinti sulaukė 152 įmonės. Įgyvendinus projektus ir įdiegus naujus vadybos metodus bei valdymo sistemas, investicijų sulaukusių įmonių eksportas išaugo 27 procentais, apyvarta didėjo 25 procentais, darbo našumas išaugo 7,4 procento. Planuojama, kad per trejus metus nuo visų projektų užbaigimo šie pokyčiai bus dar gerokai didesni.

Viena iš įmonių sulaukusių investicijų pagal ankstesnio finansavimo laikotarpio priemonę „Procesas LT“ buvo UAB „Taumona“. Medinių produktų gamintoja, pasinaudodama ES lėšomis, siekė įsidiegti du naujus procesų valdymo metodus. „Ši patirtis buvo labai naudinga, ji leis mums tobulėti ir ateityje. ES investicijų sulaukęs projektas įmonei buvo puiki pradžia: jo metu pradėtus darbus toliau tęsiame savo jėgomis“, – sakė bendrovės „Taumona“ projektų vadybininkė Giedrė Rimkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.