Maras poilsio alkstantiems kauniečiams pastojo kelią į miškus

Kaune ir aplinkinėse gyvenvietėse gyvenantiems žmonėms teks paistyti tam tikrų apribojimų. Sumanę jie nebegali traukti į bet kurį mišką, nes vėl ramybę ėmė drumsti afrikinis kiaulių maras.

Kauno rajono gyventojams draudžiama vaikščioti Vandžiogalos bei Vilkijos seniūnijų miškuose.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kauno rajono gyventojams draudžiama vaikščioti Vandžiogalos bei Vilkijos seniūnijų miškuose.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-10 16:14, atnaujinta 2017-09-30 05:16

Kauno rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus Ričardo Pudževelio pasirašytu šią savaitę įsakymu dėl afrikinio kiaulių maro stebėsenos ir kontrolės priemonių, Kauno rajono gyventojams draudžiama vaikščioti ir važinėti Valeravos, Stankūnų miškuose Vandžiogalos seniūnijoje ir Padauguvos miške, Vilkijos apylinkių seniūnijoje.

Būtent tose vietose neseniai nustatytas afrikinis kiaulių maras. Draudimai galios tol, kol Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno padalinio specialistai neatšauks nustatytų apribojimų.

Vietos seniūnai įpareigoti informuoti gyventojus ir ūkio subjektus, kad apie kiekvieną rastą nugaišusį šerną arba susirgusią ar nugaišusią kiaulę nedelsdami praneštų Kauno valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

Kaip teigiama Kauno rajono savivaldybės pranešime, atsakingi asmenys įpareigoti organizuoti, kad būtų įrengti kelių ženklai dėl apribojimo lankytis Valeravos, Stankūnų ir Padauguvos miškuose, Vandžiogalos ir Vilkijos apylinkių seniūnijose. Abiejų apylinkių seniūnams pavesta organizuoti kelio užkardų bei kelio ženklų įrengimą ir žymėjimą teritorijoje, kurioje nustatytas afrikinis kiaulių maras.

Kauno rajono policijos komisariatui pavesta atkreipti dėmesį į žmonių buvimą Valeravos, Stankūnų ir Padauguvos miškuose Vandžiogalos bei Vilkijos apylinkių seniūnijose, Kauno rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.