ES investicijos – tarptautinių verslo partnerių paieškai

Mažosios ir vidutinės įmonės dažnai neturi lėšų, skirtų dabartinėje rinkoje labai svarbiam tarptautinės partnerystės ir tinklaveiklos vystymui. Dėl to sukurta Ūkio ministerijos administruojama Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonė „Inoconnect“, kuri skirta padėti smulkiajam verslui dalyvauti tarptautiniuose projektuose ir renginiuose.

Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonė „Inoconnect“, kuri skirta padėti smulkiajam verslui.<br>123rf nuotr.
Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonė „Inoconnect“, kuri skirta padėti smulkiajam verslui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 10:56 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 1:42 AM

Pagal Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Inoconnect“ 2014 –2020 m. finansiniu laikotarpiu planuojama paskirstyti beveik 1,45 mln. eurų ES investicijų.

Ūkio ministerijos Verslo ir mokslo bendradarbiavimo skyriaus vedėjos Laimos Kaušpadienės teigimu, tarptautinę partnerystę ir tinklaveiklą svarbu skatinti dėl kelių priežasčių. Inovacijų vystymuisi įmonėse reikalingi partneriai, tačiau mažosios ir vidutinės Lietuvos įmonės nelabai aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose, kas nulemia jų atsilikimą, tuo pačiu daro neigiamą įtaką spartesniam viso šalies ūkio augimui ir konkurencingumui. Todėl ir būtina skatinti įmones ne tik ieškoti, bet ir įgyti patirties užsienyje“, – pasakojo L.Kaušpadienė.

Valstybės pagalba šioje srityje įmonėms taip pat ne mažiau reikalinga. Pasak L.Kaušpadienės, padėti įmonėms svarbu todėl, kad Lietuvos įmonių tarptautiškumo skatinimas yra galimybė užmegzti kontaktus tarptautinių projektų įgyvendinimui. Priemonė „Inoconnect“ ir yra skirta mažosioms ir vidutinėms įmonėms, pagal kurią skiriamos investicijos skatins bendroves įvairiais būdais didinti savo tarptautiškumą. „Dalyvavimas tarptautinėse iniciatyvose darytų įtaką išlaidų šalyje didėjimui, mokslų tyrimų ir eksperimentinės plėtros paslaugų eksportui bei užsienio investicijų pritraukimui. Dažnai mažosios įmonės tiesiog neturi tam skirtų lėšų“, – pažymėjo specialistė.

Priemonės „Inoconnect“ finansuotinos veiklos apims dalyvavimą Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) iniciatyvų, apie kurias informaciją teikia Europos verslo ir inovacijų tinklo (EVIT) organizacijos, renginiuose.

Priemonė „Inoconnect“ yra 2014─2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos prioriteto „Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas“ dalis. Šiam prioritetui Lietuvoje per septynerius metus iš viso bus skirta 326 mln. eurų investicijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.