Tiesą išrėžęs Rusijos verslininkas sukėlė skandalą

Maskvoje vykusiame ekonomikos forume verslininkas, „Management Development Group“ partneris Dmitrijus Potapenka padarė keletą skandalingų pareiškimų, o Rusijos valdžios vykdomą ekonomikos politiką pavadino „pjaustymu“. Taip pat D.Potapenka kritikavo „neįperkamas ir pernelyg dideles paskolų palūkanų normas“, o po to paprašė valdžios pamiršti verslą.

Žinomas verslininkas sukritikavo iš Europos Sąjungos įvežtų produktų naikinimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Žinomas verslininkas sukritikavo iš Europos Sąjungos įvežtų produktų naikinimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Potapenko sukritikavo Rusijos valdžios ekonominius veiksmus.<br>„Youtube“ nuotr.
D.Potapenko sukritikavo Rusijos valdžios ekonominius veiksmus.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 1:20 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 1:07 AM

Forumo, skirto ekonominio kurso pokyčiams išorės grėsmių akivaizdoje, metu D.Potapenka pareiškė, kad išorės grėsmių nemato. Jo nuomone, būtent Rusijos valdžia šaliai sudavė keturis nokautuojančius smūgius. Šie smūgiai, pasak verslininko, tai embargas, kuris paskelbtas peržengiant rinkos ribas „konkrečiomis prisisiurbusiomis prie valstybės pareigūnų kompanijomis“, praneša rbk.ru.

Taip pat D.Potapenka sukritikavo „neįperkamas ir pernelyg dideles paskolų palūkanų normas“, įsakymą naikinti maisto produktus ir „Rotenbergo mokestį“ (turima omenyje gruodžio pradžioje surengta rinkliava už sunkiąsias transporto priemones).

„Paskutiniuosius 20 metų dialogas tarp valdžios ir verslo vyksta kaip dialogas tarp karvės ir mėsininko, švelniai žvelgiant į akis, laikant peilį po kaklu ir klausiant: „O ką mes šiandien turime – pieną ar jautieną?“, – sakė rusų verslininkas, paprašęs valdžios pamiršti verslą taip, kaip tai buvo padariusi dešimtajame dešimtmetyje.

„Kai pradedama kalbėti apie tai, kad reikia keisti ekonomikos kursą, labai norisi paklausti: kam? Noriu pamatyti tą žmogų“, – sakė D.Potapenka ir atkreipė dėmesį į neteisėtus mokestinius patikrinimus ir ikiteisminius verslininkų sulaikymus.

„Mus gydo, aiškindami kaip kurti verslą, – pastebėjo D.Potapenka. – Jau devynetą metų turiu verslą užsienyje. Jokių patikrinimų ten niekada nebuvo. O Rusijoje vien tik per šiuos metus mane tikrino 25 kartus. Rusijoje yra 36 kontroliuojančios organizacijos, 600 poįstatyminių aktų. Norint pradėti tokį patį verslą užsienyje išlaidos keturis kartus mažesnės, jaučiate skirtumą!“

Parengė Eugenija Grižibauskienė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.