Siekia Europos rinkas atversiančių sertifikatų

Siekdama europinio gaminių saugumo sertifikato, Lietuvos nebuitinių aušinimo ir vėdinimo įrenginių gamintoja pasinaudos ES investicijomis.

Siekdama europinio gaminių saugumo sertifikato, Lietuvos nebuitinių aušinimo ir vėdinimo įrenginių gamintoja pasinaudos ES investicijomis.<br>123rf nuotr.
Siekdama europinio gaminių saugumo sertifikato, Lietuvos nebuitinių aušinimo ir vėdinimo įrenginių gamintoja pasinaudos ES investicijomis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 1:22 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 12:18 PM

Bendrovės „Formula Air Baltic“ planuojamo įgyvendinti projekto tikslas yra paskatinti savo tarptautiškumą sertifikuojant įmonės gaminamą produkciją. Pasiekti šį tikslą įmonė žada pasinaudodama Ūkio ministerijos administruojamos priemonės „Expo sertifikatas LT“ investicijomis.

Įmonės direktorius Gintaras Bražas viliasi, kad šis planas taps realybe per pusantrų metų. „Gaminių sertifikavimas yra gana brangus. Pačiai įmonei be papildomų investicijų gal ir būtų įmanoma to pasiekti, tačiau tikrai ne tokiais mastais. Turėdami europinį sertifikatą, patvirtinantį, kad mūsų gaminiai yra saugūs, atitinka visus priešgaisrinius reikalavimus, galėsime savo gaminiais prekiauti visoje Europoje“, – pasakojo G.Bražas.

Įmonės gaminamos produkcijos sertifikavimas padės sukurti teigiamą „Formula Air Baltic“ įvaizdį tarptautinėse rinkose. Projekto metu įgyti sertifikatai užsienio partneriams patvirtins, kad įmonės gaminami nebuitiniai aušinimo ir vėdinimo įrenginiai yra kokybiška ir standartus atitinkanti produkcija. Sėkmingai įgyvendintas projektas sukurs galimybes įmonei pradėti eksportuoti gaminamus produktus, didins įmonės produktyvumą ir konkurencingumą, o kartu turės ir teigiamą poveikį šalies ekonomikai bei prisidės prie Lietuvos eksporto plėtros.

„Expo sertifikatas LT“ yra ES fondų investicijų veiksmų programos trečiojo prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas“ priemonė. Investicijų pagal šią priemonę tikslas yra paskatinti įmonių tarptautiškumą teikiant paramą planuojamai eksportuoti produkcijai sertifikuoti. Tai padėtų tarptautinėse rinkose sukurti teigiamą įvaizdį, kad Lietuvos įmonės teikia kokybiškus ir tarptautinius standartus atitinkančius produktus.

„Formula Air Baltic“ taip pat skirtas finansavimas ir pagal Ūkio ministerijos administruojamą 2014-2020 laikotarpio ES fondų investicinę priemonę „Regio Invest LT+“, kuria siekiama paskatinti mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių investicijas į inovatyvios gamybos ir (ar) inovatyvių paslaugų verslo pradžią ir plėtrą ir taip sudaryti sąlygas augti įmonių darbo našumui, sparčiau vystytis Lietuvos regionams ir jiems ekonomiškai augti.

Šiame etape įmonė planuoja investuoti į pneumotransporto komponentų gamybos plėtrą. Projekto metu ketinama investuoti į dulkių ištraukimo ir vėdinimo sistemų įrenginių gamybos plėtrą ir šiuolaikišką technologinę įrangą, su kuria būtų pradėta inovatyvių produktų gamyba, taip pat modernizuoti papildomą gamybinę įrangą. Projekto metu taip pat bus investuojama į naujo gamybinio pastato statybą. Planuojama, kad projektas prisidėsiantis prie įmonės didesnės pridėtinės vertės sukūrimo, darbo našumo didinimo, turės didelę teigiamą reikšmę Šiaulių regiono ekonominės ir socialinės gerovės didinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.