Apšepusioms įmonėms tenka stabdyti veiklą ir apsikuopti

Jonavos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, laikinai

Veterinarijos inspektoriai sustabdė Jonavos rajone veikusių poros įmonių veiklą.<br>D.Umbraso nuotr.
Veterinarijos inspektoriai sustabdė Jonavos rajone veikusių poros įmonių veiklą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 7:34 AM

„Ajeras“ įmonėje buvo gaminami su maistu besiliečiantys plastikiniai gaminiai, o bendrovėje „Lidma“ – plastikiniai kamščiai šampano buteliams.

Griežti sprendimai priimti po planinių patikrinimų, kurių metu Jonavos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nustatė grubių pažeidimų.

„Ajeras“ įmonės sandėliavimo patalpos buvo netvarkingos, pilnos pašalinių, nenaudojamų daiktų, įrengtos ne pagal reikalavimus – lubos ir sienos padengtos netinkama danga. Produkcijos žaliavos buvo sandėliuojamos kartu su gatava produkcija.

Įmonėje nebuvo laikomasi geros gamybos praktikos reikalavimų, neužtikrinamas gautų žaliavų atsekamumas – t. y. galimybė visuose gamybos, perdirbimo ir paskirstymo etapuose atsekti iš kur įsigytos žaliavos.

„Lidma“ įmonės patalpose trūko švaros ir tvarkos, jose taip pat buvo prikaupta pašalinių daiktų, stovėjo nenaudojami įrenginiai, jautėsi stiprus tepalų kvapas. Plėvelė kamščių fasavimo maišams buvo laikoma netvarkingai, neapsaugota nuo taršos, uždangstyta nešvariu kartonu. Darbuotojas dirbo be specialių darbo drabužių, jam nebuvo sudarytos sąlygos asmens higienai palaikyti.

Už nustatytus higienos ir kitus pažeidimus, šių dviejų įmonių veikla laikinai sustabdyta. Atnaujinti gamybą joms bus leista tik pašalinus nustatytus trūkumus ir po pakartotinių inspektorių patikrinimų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.