Naujajam energetikos junginiui – naujas vadovas

Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ stebėtojų taryba pritarė „Lietuvos energijos“ valdybos pateiktai Liudo Liutkevičiaus kandidatūrai į naujosios elektros ir dujų skirstomųjų tinklų įmonės AB „Energijos skirstymo operatorius“, ESO valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigas.

L.Liutkevičius
L.Liutkevičius
L.Liutkevičius
L.Liutkevičius
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 3:30 PM

Šiuo metu L. Liutkevičius eina „Lietuvos energijos“ įmonių grupei priklausančios bendrovės „Lietuvos dujos“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigas.

„Teikdami Liudo Liutkevičiaus kandidatūrą vadovauti ESO, vertinome jo indėlį į „Lietuvos energijos“ grupės veiklą ir pademonstruotą labai gerą rezultatą vadovaujant palyginti naujai grupės įmonei – „Lietuvos dujoms“. Per vienerius metus ne tik iš esmės buvo pertvarkytas įmonės valdymas, įmonė integruota į grupę bei pasiruošta susijungimui su LESTO, bet ir pasiekti aukšti veiklos rezultatai“, – sako „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Dalius Misiūnas.

„Esu dėkingas „Lietuvos energijai“ už išreikštą pasitikėjimą stoti prie kitąmet veiklą pradėsiančios didžiausios Lietuvoje energetikos įmonės – „Energijos skirstymo operatoriaus“, ESO vairo. Visus šiuos metus betarpiškai su vadovų ir darbuotojų komanda dalyvavau „Lietuvos dujų“ susijungimo su LESTO pasiruošimo procese, todėl vadovavimas naujajai įmonei bus sklandus perėjimas į kitą kokybinį lygmenį, – teigia Liudas Liutkevičius. – Sieksime dar labiau gerinti elektros ir dujų klientams teikiamų paslaugų kokybę bei efektyvinti įmonės veiklą“.

„Energijos skirstymo operatoriaus“ stebėtojų taryba gruodžio 3 d. ketverių metų kadencijai valdybos nariais išrinko Dalią Andrulionienę, Eglę Čiužaitę, Rytį Borkį ir Dalių Svetulevičių. Nominuotasis ESO vadovas Liudas Liutkevičius ir išrinkti valdybos nariai pareigas pradės eiti nuo 2016 m. sausio 1 dienos.

Gruodžio 3 d. ESO vadovu išrinktas Aidas Ignatavičius gruodžio 8 d. pateikė pranešimą apie atsistatydinimą iš AB LESTO ir AB „Energijos skirstymo operatorius“, ESO valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigų nuo 2016 m. sausio 1 d.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.