Šventės Palangai primins vasarą – viešbučiai jau užsakyti

Pirma išgraibstė pigiausius

Palanga per šventes vėl bus pilna.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga per šventes vėl bus pilna.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2015-12-19 15:16, atnaujinta 2017-09-28 11:40

Likus mažiau nei dviem savaitėms iki Naujųjų metų sutiktuvių nemažai Palangos viešbučių ir poilsio namų nebesuka galvos, nes visi kambariai šventinėms dienoms jau užsakyti.

Pirma išgraibstė pigiausius

Greičiausiai užsipildė nedidelės, iki 10 kambarių turinčios, privačios vilos, kuriose nakvynės kaina per Naujųjų metų šventę nesiekia 100 eurų.

Viešbučiams ir poilsinėms švenčių laikotarpiui taikant vasaros kainas, anksčiausiai visi kambariai buvo rezervuoti ten, kur nakvynės kainos buvo tik dviženklės.

Pavyzdžiui, 90 kambarių turintys vieni didžiausių kurorto poilsio namų „Palangos žuvėdra“ buvo užpildyti dar gruodžio pradžioje.

„Vienas kitas laisvas kambarys dar atsiranda, bet tik tokiu atveju, jei kas nors atšaukia rezervaciją“, – aiškino vos už 50 metrų nuo jūros esančios populiarios poilsinės administratorė.

Dvivietis kambarys per šventes čia kainuoja 75 eurus. Tie, kas nori Naujuosius metus sutikti dalyvaudami šventinėje programoje, turi pakloti dar po 60 eurų.

„Palangos žuvėdra“ – viena iš nedaugelio poilsinių, per šventes svečius priimanti vienai dienai.

Dažniausiai kurorto viešbučiai per Naujuosius kambarį nuomoja dviem dienoms.

Privaloma sąlyga – dvi naktys

Iš „Gabijos“ viešbutyje esančių 56 kambarių laisvi likę tik 5 dviviečiai numeriai. Ir tie patys su atskiromis lovomis. Visi viešbučio svečiai per šventes buvo priimami tik dviem paroms.

Kartu su kiekvienam svečiui 130 eurų kainuojančia šventine programa ir vakariene paskutinę metų dieną standartinio dviviečio numerio kaina – nuo 460 eurų.

Viešbučio vadovė Nastasija Žutautaitė teigė, kad nemažai švęsti į Palangą atvykusių svečių dviem paroms neapsiriboja. Tuomet trečia naktis viešbutyje jiems kainuoja 85 eurus.

Tik dviem dienoms svečius priima ir viešbutis „Amberton“, tačiau tokia sąlyga poilsiautojų neatbaidė. Iš 58 numerių kol kas neužimti tik 10 šeiminių apartamentų, kurių kaina – 300 eurų. Trečia para kainuoja pigiau – 100 eurų.

Vienai parai numerį galima rasti tik „Palangos vėtroje“. Čia yra 4 kambariai, kuriuos pagal sutartį užima į Palangos oro uostą atskrendančios orlaivių įgulos.

Kiti dar 4 likę laisvi numeriai nuomojami tik dviem paroms. Tokio numerio kaina su pusryčiais, pirčių komplekso malonumais ir šventine vakariene – 380 eurų.

Šiaip per šventes dvivietis „Palangos vėtroje“ nakčiai kainuoja 120 eurus. Tai šešiais eurais pigiau nei vidurvasarį.

Palanga laukia bent šaltuko

Šalia J.Basanavičiaus gatvės esančiame 18 numerių viešbutyje „Diemedis“ pusė kambarių dar neužimta.

„Miegu ramiai. Žinau, kad paskutinę metų savaitę Palangą užplūs ilgiausiai svarstę poilsiautojai, kurie staiga suvoks, kad Naujuosius metus gresia sutikti namie“, – sakė „Diemedžio“ vadovas Gintaras Sičiūnas.

Nors tik pusę užsakytų viešbučio numerių turintis verslininkas svečius per Naujuosius priima tik dviem paroms.

„Ekonomikos krizė mus išmokė taupyti visur, kur tik galima. Dviem paroms priėmus svečią viešbučiui nereikia papildomą kartą keisti patalynės, šampūno buteliukų, muiliukų. Per 18 kambarių, žiūrėkit, kiek sutaupoma.

Be to, priėmęs svečius vienai parai gali prarasti tokius, kurie į Palangą atvyko dviem dienoms. Ir kambarys antrą dieną gali likti tuščias“, – skaičiavo G.Sičiūnas.

Dvivietį numerį šventėms jis nuomoja už 150 eurų. Liukso kambarį – už 170 eurų.

O jei atvykėlis prašytųsi tik nakčiai? Negi būtų išvarytas? Verslininkas šypsosi: „Ne, tačiau už vieną naktį vis tiek paprašyčiau 150 eurų.“

Nors ir tikisi, kad paskutinę dieną nedidelis viešbutis bus pilnas, G.Sičiūną gąsdina orai.

„Jei ir per Naujuosius šitaip purkš lietus, bus vėjuota, gali būti atšaukti visi užsakymai. Žmonės mieliau sėdės šiltuose namuose ir žiūrės televizorių, nes atvykus į Palangą tą patį teks daryti viešbučiuose.

Tokiu oru nei prie jūros išeiti, nei po miestą pasivaikščioti. Apie sniegą jau net ir nesvajojame. Kad bent kiek pašaltų“, – visų Palangos verslininkų norą atskleidė G.Sičiūnas.

Rusai jau tapo retenybe

Per Naujuosius metus Palangoje girdėsis beveik vien lietuvių kalba.

Iš Rusijos atvykę poilsiautojai kai kuriuose viešbučiuose yra užėmę vos vieną du numerius. Daugiausia tai svečiai iš Kaliningrado, tačiau į vieną vilą švęsti Naujųjų metų viena šeima su draugais atvyks iš Maskvos.

Viešbučių vadovai teigė, kad rusų jau buvo sumažėję praėjusią vasarą, o dabar, rubliui dar labiau atpigus euro atžvilgiu, svečių iš ekonominės karštligės krečiamos Rusijos sulaukiame dar mažiau.

Kita vertus, verslininkai atkreipė dėmesį, kad per Naujuosius metus rusų ir anksčiau būdavo nedaug. Jie Palangą labiau užplūsta per stačiatikių Kalėdas, jau po Naujųjų.

Pavyzdžiui, viešbutyje „Amberton“ nuo sausio 2 dienos užsakyta apie trečdalis visų numerių. Rusų iš Kaliningrado tuomet sulauks ir „Palangos žuvėdra“.

Svečių gausa nesiskundžia ir prabangiausi 5 žvaigždučių kurorto viešbučiai.

„Palangoje yra tik du tokie viešbučiai, tad jiems turtingų klientų visuomet užtenka. Sunkiau verčiasi į vidutines pajamas turinčius klientus nusitaikę 3 žvaigždučių viešbučiai, nes pramogoms jie taupo labiau“, – mano G.Sičiūnas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.