A.Tsipras: Graikija į tarptautines paskolų rinkas grįš po metų

Graikijos premjeras

Graikijos vyriausybė pasiryžusi nedelsiant realizuoti susitarimo dėl 86 mlrd. eurų vertės paskolos iš tarptautinių savo kreditorių sąlygas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Graikijos vyriausybė pasiryžusi nedelsiant realizuoti susitarimo dėl 86 mlrd. eurų vertės paskolos iš tarptautinių savo kreditorių sąlygas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 4:10 AM

Anot jo, Graikijos vyriausybė pasiryžusi nedelsiant realizuoti susitarimo dėl 86 mlrd. eurų vertės paskolos iš tarptautinių savo kreditorių sąlygas.

„Jau penkerius metus gyvename laikydamiesi paramos programos sąlygų, – nurodo A.Tsipras. – Europos Sąjungos valstybei labai sunku imtis veiksmų praradus savo suverenitetą tokį ilgą laikotarpį. Jei norime jį susigrąžinti ir atsikratyti „trejeto“ – Europos Sąjungos, Europos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo – kontrolės, turime įvykdyti susitarimo su kreditoriais sąlygas. Tai labai sudėtinga, tačiau toks sprendimas yra geresnis, nei bet koks kitas variantas“.

„Mūsų veiksmų plane numatoma kuo sparčiau imtis atliktų veiksmų audito ir gauti teigiamą jų vertinimą – šis būtinas, jei norime palengvinti savo finansinius įsipareigojimus“, – pridūrė premjeras.

Auditas planuojamas sausio mėnesį, o jeigu bus nustatyta, kad viskas atlikta sėkmingai, Atėnai bus įvykdę „daugiau kaip 70 proc. savo mokestinių ir skolinių įsipareigojimų“, kalba A.Tsipras.

Graikijos ministras pirmininkas mano, kad būtent Europos institucijos turi kontroliuoti būtinų reformų šalyje vykdymą. Pareigūnas įsitikinęs, kad iš trečiosios paramos Graikijai programos turėtų pasitraukti TVF. Anot premjero, jam „nerimą kelia nekonstruktyvi fondo pozicija biudžeto ir finansų klausimais“.

„Manome, kad po šešių metų Europos pastangų įveikti ypač sudėtingą krizę, šiuo metu regionas turi visas institucines galimybes sėkmingai įveikti vidines savo problemas“, – pabrėžė Graikijos vyriausybės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting