„Lietuvos ryto“ grupės žurnalistams – apdovanojimai

Aplinkos ministerijoje įteikti apdovanojimai tradicinio žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“, kurį rengia ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga, laimėtojams.  Jiems skirtus prizus, diplomus, atminimo dovanas įteikė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

A. Srėbalienė įvertinta už rašinius pesticidų tema.<br>V.Balkūno nuotr.
A. Srėbalienė įvertinta už rašinius pesticidų tema.<br>V.Balkūno nuotr.
Ministras Kęstutis Trečiokas su konkurso laimėtojais. A.Srėbalienė – trečia iš kairės.<br>BFL nuotr.
Ministras Kęstutis Trečiokas su konkurso laimėtojais. A.Srėbalienė – trečia iš kairės.<br>BFL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 3:56 PM, atnaujinta Feb 10, 2020, 12:05 PM

Antrąją vietą konkurse laimėjo dienraščio „Lietuvos ryto“ ir portalo „Lrytas.lt“ žurnalistė Audrė Srėbalienė. Šitaip ji įvertinta už tikslumą, išsamumą, rengiant straipsnį sudėtinga pesticidų pramonės tema.

A.Srėbalienė daug rašo aplinkos apsaugos, gamtos temomis, žurnalistė yra parengusi fotogalerijų – nuotraukomis įamžinusi savo įspūdžius gamtoje.

Trečioji vieta „Lietuvos ryto“ televizijos reporterei Kristinai Karlonei už vaizdo reportažą apie pavojingas atliekas Kauno rajone ciklą.

Šiemet konkursui buvo pateikta 78 darbai, skelbti spaudoje, tinklalapiuose, transliuoti per radiją ir televiziją.  Juos pateikė 27 autoriai iš visos Lietuvos.

Vertinimo komisija, perskaičiuosi, peržiūrėjusi, išklausiusi visus darbus, nutarė pirmąją vietą ir piniginį prizą skirti Birutei Davidonytei už „Delfi“ portale skelbtą straipsnių ciklą apie nelegalias statybas draustinyje.

Antroji vieta taip pat skirta Jūratei Mičiulienei už straipsnių ciklą apie lankytinas Lietuvos vietas ir A.Srėbalienei už tikslumą, išsamumą, rengiant straipsnį sudėtinga pesticidų pramonės tema.

Trečioji vieta atiteko taip pat atiteko Birutei Čižienei už gyvą ir jautrų pasakojimą apie dviejų brolių įkurtą riedulių parką, Kristinai Pivoriūnienei už sklandų ir įdomų sudėtingų temų pateikimą ir K.Karlonei už vaizdo reportažą apie pavojingas atliekas Kauno rajone ciklą.

Šiemetinis konkursas „Žmogus ir aplinka“ – jau keturioliktasis. Sumanymas rengti tokį kasmetį konkursą gimė siekiant skatinti žurnalistus, kad profesionaliai ir kūrybiškai supažindintų su aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros aktualijomis, keltų svarbiausias šių sričių problemas ir skleistų patirtį, kaip jos sprendžiamos, ugdytų žmonių ekologinį sąmoningumą. Prizinis fondas – tūkstantis penki šimtai eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.