Kuris milijardierius šįmet nuskurdo labiausiai?

Meksikos turtuolis Carlosas Slimas, kurio pavardė įtraukta į pasaulio turtingiausiųjų penketuką, turi dėl ko liūdėti. Per metus jo turtas susitraukė labiausiai iš 400 pasaulio milijardierių. C.Slimo turtas sumažėjo 20 mlrd. dolerių.

C.Slipas tarp milijardierių nuskurdo labiausiai.<br>AFP nuotr.
C.Slipas tarp milijardierių nuskurdo labiausiai.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 11:14 PM

Kad meksikiečių telekomunikacijų magnatas C.Slimas tapo pačiu didžiausiu nelaimėliu, paskelbė „Bloomberg“.

400 milijardierių sąraše, kurį „Bloomberg“ skelbia realiuoju laiku, C.Slimas gruodžio 22-ąją užėmė penktąją vietą. Jį pralenkė „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas, bendrovės „Inditex“, kuriai priklauso prekybos tinklas „Zara“, vadovas Amancio Ortega, JAV verslininkas, investuotojas Warrenas Buffetas ir „Amazon“ šeimininkas Jeffas Bezosas.

Didžiausia C.Slimo vertybė – telekomunikacijų bendrovė „America Movil SAB“ praranda lyderės poziciją Meksikos rinkoje. 2015-asiais šios gigantės akcijos nukrito iki žemiausio lygio nuo 2008 metų. Priežastis – Meksikos valdžia įpareigojo turtuolį dalytis infrastruktūra su kitais šios rinkos žaidėjais.

„America Movil SAB“, kuri yra viena didžiausių Lotynų Amerikoje telekomunikacijų bendrovių ir tuti 215 mln. abonentų, pagalius į ratus kaišo nauji stiprūs konkurentai Meksikoke, taip pat nepalankios prognozės, kad Brazilijoje ši rinka augs lėtai, bei verslo plėtros į Europą ribojimai.

Kad investuotojai nemato priežasčių domėtis „America Movil SAB“, pabrėžia ir „Macquarie Securities USA Inc.“ analitikas Kevinas Smithenas. Anot jo, kad akcijų vertė pakiltų, reikia sukurti įtikinamą verslo plėtros Europoje strategiją arba įrodyti, kad Brazilijoje bus didelė apyvarta.

„Forbes“ duomenis, C.Slimo turtas siekia 55,4 mln. dolerių.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.