Lėktuvai per šventes Lietuvoje leisis rečiau

Šventės pakeičia dažnos oro bendrovės planus. Tarkim, gruodžio 25-ąją „Ryanair“ paskelbė savo darbuotojams Europoje laisvadienį ir keleivių neskraidins. Dažna oro bendrovė per Kalėdas ir Naujuosius metus atšaukia reisus arba skraidina mažesniais orlaiviais.

Praėjusiais metais gruodį Vilniaus oro uoste buvo aptarnautas 209 111 keleivis, Kauno oro uoste – 42 671 keleivis, Palangos oro uoste – 9737 keleiviai.<br>V.Balkūno nuotr.
Praėjusiais metais gruodį Vilniaus oro uoste buvo aptarnautas 209 111 keleivis, Kauno oro uoste – 42 671 keleivis, Palangos oro uoste – 9737 keleiviai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Dec 23, 2015, 1:07 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:34 PM

„Per visas šventes – nuo gruodžio 22 dienos iki sausio 4–8 dienos – yra reisų mažėjimo laikotarpis. Daugelis reisų atšaukti arba bus vykdomi mažesniais orlaiviais.

Gruodžio 25 d. Į Lietuvą neskraidys oro bendrovės „Ryanair“, „Wizz Air“, LOT ir „Adria“.

Kaip oro bendrovės elgsis gruodžio 31 d. ir sausio 1 d., dar nėra visiškai aišku. Tačiau, sakė I.Baltrušaitienė, reguliariųjų skrydžių bendrovės tomis dienomis susiplanuoja skrydžius taip, kad netektų pasitikti Naujųjų ore.

„Tarkim, Vilniuje skrydžių gruodžio 31 d. vakare nebeturėtų būti nuo 19 val. vakaro iki 10 val. ryto. Tomis dienomis LOT ir „Adria“ jau yra atšaukusi savo skrydžius“, – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Tačiau prieš šventes tam tikromis krytimis vykdoma daugiau skrydžių arba skrendama didesniais lėktuvais. „Šis periodas dažniausiai prasideda jau paskutinę lapkričio savaitę ir tęsiasi iki Kalėdų“, – sakė oro uostų atstovė.

Intensyviau aviakompanijos iš Lietuvos skraidino ir iki Kalėdų skraidins šiomis kryptimis: Dublinas, Oslas, Londonas, Donkasteris, Dortmundas, Bergenas.

Praėjusiais metais gruodį Vilniaus oro uoste buvo aptarnautas 209 111 keleivis, Kauno oro uoste – 42 671 keleivis, Palangos oro uoste – 9737 keleiviai.

Gruodžio 22-osios duomenimis, Vilniuje populiariausi yra skrydžiai iš ir į Londoną, Frankfurtą, Milaną ir Rygą, Kaune favoritai – Londonas, Kopenhaga, Dublinas, Palangoje – Kopenhaga, Oslas ir Ryga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.