Kauno puošmenos: raudoni žibintai ir spygliuotos damos

Šiemet Laisvės alėjoje įsikūrę verslininkai demonstruoja išradingumą ir stebina neregėtomis kalėdinėmis puošmenomis. Viena pėsčiųjų gatvės atkarpa tapo tarsi raudonųjų žibintų kvartalu, kitoje galima būtų rengti gražiausios damos rinkimus.

Ant didelio Laisvės alėjos pastato išdygo raudonų šviečiančių eglių miškas.
Ant didelio Laisvės alėjos pastato išdygo raudonų šviečiančių eglių miškas.
Meno salono prieigas papuošė iš eglišakių pagaminta dama.<br>P.Mantauto nuotr.
Meno salono prieigas papuošė iš eglišakių pagaminta dama.<br>P.Mantauto nuotr.
Drabužių parduotuvės vitrinoje įkurdinta manekenė su eglišakių suknele stebina praeivius.
Drabužių parduotuvės vitrinoje įkurdinta manekenė su eglišakių suknele stebina praeivius.
Tautodailininkai papuošė pačių pagamintas ir ilgai tarnaujančias egles.
Tautodailininkai papuošė pačių pagamintas ir ilgai tarnaujančias egles.
Daugiau nuotraukų (4)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Dec 24, 2015, 2:14 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 1:52 PM

Šiemet Laisvės alėjoje įsikūrę verslininkai – kaip niekada aktyvūs.

Pasižiūrėdami vieni į kitus jie pastatus puošia ne tik tradicinėmis kalėdinėmis puošmenomis. Kai kurios jų priverčia nustebti, sustoti ir pasigrožėti.

Floristė sukūrė eglių damą

Laisvės alėjos atkarpoje tarp A.Mickevičiaus iki S.Daukanto gatvių kauniečius pasitinka netikėtos puošmenos.

Prie meno dirbinių salono akį traukia iš eglės šakų sukurta moters figūra. Jos kaklą juosianti puošmena pagaminta iš sudžiovintų medžių lapų.

Salono šeimininkė Virginija Riaukienė sakė: „Jei turi šimtą draugų, tai jiems kils ir šimtas originalių idėjų.“ Vieną jų, kaip pasipuošti prieš šventes, kaunietei pasiūlė ir damą iš eglišakių sukūrė floristė Janina Stasiukynienė.

Stebina neregėta suknelė

Netoli meno dirbinių salono esančios prabangių drabužių parduotuvės vitrinoje puikuojasi dar vienas netradiciškai papuoštas manekenas.

Moteris aprengta taip pat iš eglišakių sukurta suknia. Žalią apdarą ir manekenės kaklą juosia Kalėdų eglutėms puošti skirti žaislai ir girliandos.

Parduotuvės atstovė Kristina Valentienė sakė, kad idėja sukurti suknelę iš eglišakių kilo pačioms parduotuvės darbuotojams. Pardavėjos komponavo spygliuotas eglių šakas, pačios tvirtino jas kaip mokėjo.

Verslininkai, kurių parduotuves papuošė eglių šakų apdarais aprengtos damos, tikino, kad panaši mintis kilo atsitiktinai.

„Tačiau tai puiku. Jei ir daugiau kolegų verslininkų sukurtų panašių darbų, galėtume rengti gražiausios kalėdinės damos rinkimus“, – šypsojosi V.Riaukienė.

Švyti raudoni žibintai

Kita Laisvės alėjos atkarpa nuo Maironio gatvės iki Kauno valstybinio muzikinio teatro virto savotišku raudonųjų žibintų kvartalu.

Ant vieno didžiulio pastato, kuriame įsikūrę daugybė įvairia veikla užsiimančių verslininkų, išdygo didelės raudonos eglės. Sutemus jos užsižiebia lyg dideli žibintai.

Iš pradžių į akis krinta tik pirmame pastato aukšte įrengtos dirbtinės eglės. Tačiau pakėlus akis ir pamačius visą reginį, nustebina jo dydis.

Priešais veikiančios indiškų prekių parduotuvės pirkėjus jau lauke pasitinka dvi medinės aborigenų skulptūros. Jos aprengtos raudonu tiuliu. Veidus slepia karnavalinės raudonos kaukės.

Parduotuvės darbuotoja Rita Vladišauskienė sakė, kad raudonai aprengti statulas paskatino kaimynų įkurdintos raudonos eglės.

„2016-ieji – Raudonosios ugninės beždžionės metai. Todėl ir puošiamės raudonai“, – sakė kaunietė.

Pasipuošė egle iš vytelių

Savitų papuošimų nestinga ir kitose Kauno centro vietose. Prie Laisvės alėjos fontano esančios kavinės lankytojai gali įsitaisyti prie stalų lauke visai greta didelio sniego senio, elnių ir rogių.

Tautodailininkų sąjungos Kauno skyriaus salono S.Daukanto gatvėje darbuotojos pastato prieigose įkurdino dvi egles.

Viena jų, pagaminta iš vytelių, tarnauja jau ne vienus metus ne ką prasčiau nei dirbtinės eglės. Kita eglė sukurta iš kėnio šakų. Jų spygliai taip pat nebyra ilgiau nei eglės.

Šioje gatvėje, vedančioje link pėsčiųjų tilto į Nemuno salą, laukia dar viena maloni staigmena. Prie greito maisto kiosko eglė ir dviratis padabinti baltomis puošmenomis.

Kiosko darbuotoja sakė, kad papuošimai patraukia praeivių dėmesį, daug kas prie jų fotografuojasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.