Nykstant įmonėms darbo šiemet neteko 3 tūkst. žmonių. Tik tiek?

Siuvimo įmonė „Lanika Baltic“ yra antra daugiausiai šiemet darbuotojų atleidusi (190) įmonė. Daugiau už ją atleido baltarusiams priklausęs prekybos tinklas „Fresh market“ (224). Iš viso šiemet darbdavio iniciatyva atleisti beveik 3 tūkst. žmonių. Tačiau, manoma, kad realiai atleistų darbuotojų ne jų noru – gerokai daugiau, tiesiog tokie atleidimai slepiasi po kitomis formuluotėmis.

Daugiausia žmonių šiemet iš darbo atleido „Fresh market“ prekybos tinklas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiausia žmonių šiemet iš darbo atleido „Fresh market“ prekybos tinklas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irma Janauskaitė, LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

2015-12-30 09:21, atnaujinta 2017-09-26 16:54

Darbo biržos durys Vilniuje varstomos ir šiomis dienomis. Nors oficialus nedarbas šalyje mažėja, bedarbių vis dar, palyginti, gausu.

Šiemet apie atleidimus grupėmis Darbo biržai  pranešta 43 kartus. Įspėti, kad liks be darbo – daugiau nei 2 tūkst. žmonių. Pernai ir pranešimų, ir atleistųjų grupėmis buvo mažiau.

„Šiek tiek gal labiau turėjo įtakos tokių stambesnių įmonių, kaip „Fresh market“ bankrotas, „Vilniaus energijos“ reorganizacija. Tai ten įspėtų žmonių skaičiai buvo ne tokie jau maži. Bet nepasakyčiau, kad atleidimų ir įspėtų darbuotojų skaičius didėja – nėra tokios tendencijos, nepastebime“, – sakė Darbo biržos Darbo rinkos paslaugų poskyrio vedėjas Aurelijus Gricius.

Dažniausios atleidimų priežastys – įmonių bankrotai, po to – reorganizacijos. Be darbo ir pajamų šiemet liko įvairių profesijų atstovų, bet bene daugiausiai – dirbę paslaugų sferoje ir statybose. 

Darbdavio iniciatyva šiemet, „Sodros“ duomenis, atleisti beveik 3 tūkst. žmonių. Bet, manoma, realiai tokių atleidimų yra keliskart daugiau, tiesiog jie kitaip apiforminti. 

Oficialiai dažniausiai darbo sutartys Lietuvoje nutraukiamos darbuotojo pareiškimu – jų šiemet – maždaug 387 tūkst. iš daugiau nei pusės milijono iš viso nutrauktų sutarčių. Šalių susitarimu iš įmonių išėjo 25,5 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste